VIGO

XOAN CARLOS GIL

O equipo de Míchel Alonso, nun gran momento, está a tres puntos do cuarto

19 ene 2020 . Actualizado ás 17:26 h.

Brillante vitoria do Coruxo a conseguida en casa do Internacional de Madrid (0-2) e que lle coloca a tres puntos da zona de play-off de ascenso. Os de Michel Alonso adiantáronse na primeira parte por mediación de Mateo, que aproveitou un gran pase de Silva e antes do primeiro minuto da continuación Youssef sorprendía de lonxe ao meta local e lograba o definitivo 0-2.

O encontro arrincou cun molesto vento de fondo que facía complicado o control nos pases en longo. Sería o Coruxo o que crease no minuto 3 a primeira ocasión de gol pero o pase lateral de Yebra a Youssef remataba cun disparo frouxo e raso que blocaba sen problemas o porteiro local. A réplica local chegaría no minuto 8 cun disparo cruzado de Mancebo que se marchaba lonxe da meta de Alberto.

Míchel Alonso pedía aos seus defensas que desen un paso adiante para botar o equipo adiante, a presión forneceu efecto e no minuto 19 o Coruxo lograría o primeiro tanto do partido. Perda de Simón en defensa, recupera a dianteira verde que remata cun pase de Silva a Mateo que só ante Felipe Ramos logra baterlle con tranquilidade por baixo.

O gol puxo en alerta ao Coruxo, que se reorganizou en defensa e impedía aos madrileños tocar con facilidade na frontal da área. A solución ofensiva local foi disparos afastados que se marchaban moi lonxe do marco de Alberto. A réplica chegou cun disparo de Manu desde fóra da área.

Tras o paso por vestiarios, non houbo cambios en ningún dos dous equipos aínda que si se podían ver xogadores locais quentando na banda. Non pasaron nin 25 segundos cando Youssef sorprendía cun lejanísimo disparo que superou a Felipe Ramos e que significaba o tranquilizador 0-2. O gol foi un buraco na liña de flote madrileña que se vían excedidos claramente ante o ímpeto vigués.

O Internacional repúxose do gol verde e pareceu reaccionar. No 52, boa ocasión para recortar, pero o remate en ferro de Aythami no primeiro pau foi moi ben cuberto por Alberto. Júnior tamén tivo a súa ocasión no 58, pero tras internarse na área e ben presionado por Barril remataba disparando por amais do traveseiro.

Puido sentenciar Silva no 72 tras irse de dous marcadores, pero no man a man con Felipe non soubo baterlle despexando por baixo o meta local. O vento podería dar o susto en calquera momento e comprobouno Alberto no 81 cando un disparo afastado e aparentemente sen perigo do catro local se envenenó cun refacho e o meta coruxista tivo que despexar con moitos problemas.

Os últimos minutos foron moi intensos, con balóns colgados á área visitante buscando algún rexeite ou movemento estraño que despistase a Alberto mentres que Míchel Alonso deu paso a Sylla no canto de Silva para intentar aproveitar a súa velocidade nalgún pase en profundidade.

?Felipe Ramos; Gallardo (Aitor Núñez, min. 72), Moyano, Llerena, Simón (Ferreiro, min. 63); Do Pozo, Júnior (Chevi, min 58); Mancebo, Rubén Ramos, Nouman; Aythami.

?

Alberto; De Vicente, Lucas, Crespo, Manu; Trigo, Yebra; Mateo (Aitor Aspas, min 74), Barril, Youssef; Silva (Sylla, min 84).

Goles: 0-1, min. 19: Mateo; 0-2, min. 46: Youssef.

Árbitro: Tárraga Lájara (colexio valenciano). Amarela a Gallardo, Aythami; Youssef e Sylla.

Incidencias: Estadio Municipal Anxo Neto. Uns 260 espectadores.