VIGO

XOAN CARLOS GIL

O temperán gol dos colchoneiros marcou o partido do Cerro do Espino

14 oct 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Derrota do Coruxo en terras madrileñas por 3-0 ante un bo Atlético de Madrid B. O conxunto vigués encaixou o primeiro tanto ao cuarto de hora de partido e foi o inicio do fin da resistencia verde. Añón á media hora fallaba un penalti e acto seguido, antes do descanso, Poveda anotaba o 2-0. Nada máis empezar a segunda parte, Valera sentenciaba a porta baleira. O Coruxo buscará redimirse a próxima xornada no Vao recibindo ao Real Madrid Castela.

O partido arrincou moi trabado, con poucas opcións de perigo e un bo manexo de balón por parte de ambos os equipos que utilizaban o xogo colectivo para intentar chegar con certo perigo sobre os dominios das porterías rivais. Froito das faltas e accións a balón parado chegaría o primeiro tanto do partido. Sería o Atlético de Madrid B quen perforaba o marco rival tras un disparo desde a frontal despois dun saque de falta rebotada pola barreira visitante.

O filial branquivermello seguiu co dominio do choque e unha nova xogada a balón parado, acción de estratexia, puña en serios apuros a portería de Alberto tras un gran remate de cabeza en ferro de Darío Poveda.

Pero o combinado vigués tamén tivo as súas opcións. Aos 29 minutos fiaba unha fantástica xogada polo medio que acabaría cun disparo de Barril desde a frontal da área. Un minuto despois, unha acción rápida preto do pico da área branquivermella finalizaría en penalti a favor do Coruxo. Añón pisou área e Carlos Isaac derrubou ao atacante provocando a pena máxima que o propio Añón se encargaría de lanzar. Diego Conde fíxose grande e atrapou o penalti. Só catro minutos despois, Poveda quedaría só diante de Alberto para facer o 2-0.

Tras o paso por vestiarios, Riquelme arrincaría con velocidade á contra e tras plantarse só diante de Alberto, decidiu darlle un agasallo en forma de gol a Germán Valera, que só tivo que empurrar.

Pese ao 3-0, o Coruxo nunca se rendeu. Primeiro Silva e logo Sylla, ambos os xogadores de refresco, tiveron opcións de marcar pero non acertaron a converter. Con esta derrota o Coruxo perde dúas posicións e vaise sen carga dun feudo complicado como o do Atlético B.