VIGO

M.MORALEJO

Tras darlle a volta ao partido, o Sanse empatoulles na recta final

25 mares 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

O Coruxo encadeou onte o seu cuarto empate consecutivo en casa ante o Sanse nun partido no que os verdes comezaron perdendo pero foron capaces de darlle a volta ao marcador para finalmente chegar á conclusión en táboas (2-2). Lonxe das súas mellores sensacións do mesmo xeito que nas últimas semanas, os de Jacobo Montes seguen acumulando xornadas sen coñecer a derrota (e van once) e, coa salvación xa no peto con 44 puntos na súa marcadora, manteñen as súas opcións de lograr praza para a Copa do Rey .

O Sanse saíu cunha marcha máis no Vao, aínda que nos primeiros minutos de partido as ocasións de gol brillaron pola súa ausencia. Nun partido que comezou con pouco ritmo e constantes interrupcións, as primeiras aproximacións de ambos os conxuntos chegaron a balón parado, coas defensas moi atentas para evitar males maiores.

Animábase máis o Sanse, que presionaba arriba e puña contra as cordas a un Coruxo ao que lle custaba saír. Tiveron premio os de Manuel Cano, que tras un par de avisos, aproveitaron un desaxuste defensivo dos locais para pórse por diante grazas a que Cristian Perales, o protagonista visitante do partido, puido rematar só e con acerto un centro pola dereita de Carnicer.

Os verdes non reaccionaron ben nos primeiros minutos posteriores ao gol. Precipitados e cometendo demasiados erros, aos poucos lograron sacudirse as malas sensacións, tratando de combinar e achegándose á área rival. O empate estivo preto cun centro de Antón de Vicente que Samanes envía fóra, pero chegou pouco despois froito dunha xogada do capitán e Mateo que, agora si, Samanes culminaba no fondo da rede.

Pouco antes do descanso, nos mellores minutos do Coruxo no partido ata ese momento, a punto estivo de chegar o segundo dos vigueses cunha falta perigosa que Yebra enviou alta por moi pouco. Ao descanso chegábase finalmente co empate no marcador do Vao.

Na segunda metade o Sanse comezou facéndose co dominio do balón e volveu atopar as mellores ocasións a balón parado, aínda que sen chegar a pór en problemas ao gardameta Alberto. Non lle convencía o que vía ao técnico visitante, que xa realizara os tres cambios cando quedaba media hora de xogo por diante.

Ao Coruxo non lle duraba o balón e custáballe horrores xerar perigo. Ocorríalle o contrario ao Sanse, que tivo a máis clara do partido nun disparo de Jota tras un erro defensivo e que sacou Alberto co pé.

E cando parecía que os verdes atravesaban os seus peores momentos chegou o gol que lles puxo por diante. A punto estivo Juampa cunha ocasión de que se foi a córner e acto seguido Crespo rematou só ao fondo da rede o saque de esquina para facer o 2-1 a falta de menos de dez minutos.

Pero aínda non estaba todo devandito e a piques de cumprirse o tempo regulamentario o meta local Alberto cometía un penalti claro e Perales non perdoaba. Aínda tería outra no desconto o Sanse para levarse o triunfo.