VIGO

Tamara Alonso

As de Prades remontan a eliminatoria e acceden a terceira rolda da Copa EHF

21 oct 2018 . Actualizado ás 21:08 h.

Bombos, tambores, gaitas e gargantas reverberaron baixo o teito da Sangriña noutra tarde histórica para o Guardés. O equipo de José Ignacio Prades remontou os dous goles de desvantaxe ante o Hypo e cun traballo brillante (28-22) plantouse na terceira rolda da Copa EHF. Un novo teito para un equipo que non parece entender de límites.

O Guardés arrincou mandón e o Hypo algo excedido polo escenario. O pavillón apertou desde antes de que arrincase a contenda e acompañou ao seu equipo en todo momento. Tras uns primeiros minutos de tenteo, o Guardés, asentado nunha defensa moi intensa e nun gran traballo ofensivo tanto pola mobilidade do balón como pola apertura do xogo aos costados, foi tomando lixeiras rendas. No minuto 11, os tres goles de rédito (6-3) sinalaban o camiño a seguir. Ese era o colchón que o equipo necesitaba para selar a remontada.

O Hypo, cun equipo de envergadura, intentou a través do seu pivote danar ao Guardés, pero un par de superioridades permitiron ás anfitrioas dispararse ata un 13-8 (minuto 24) que deu novas ás ás de casa. A diferenza chegaría ata un +6, aínda que ao descanso era 15-10.

O regreso de vestiarios xerou certa desazón nas guerreiras, que viron como o Hypo saía coas ideas máis claras e ameazaba con meterse no partido. A porteira Mirem entrou entón en xogo, fixo unha parada clave e a diferenza foise ata un 19-12 que obrigou ao técnico visitante a pedir un tempo morto. A partir de aí o duelo transcorreu con rendas que foron dos cinco aos oito goles de rédito para o Guardés, que entrando nos últimos dez minutos atascouse e viu como o Hypo devolvíalle o parcial de 4-0 que lle había enchufado. As austríacas chegaron a pórse a catro goles, pero as de Prades non se desquiciaron e acabaron levándose o partido e o soño por seis tantos de vantaxe. Outra machada.

Ficha técnica:

Guardés (28): Estela Carreira, Meriem Ezbida, África Sempere (4), Naiara Egozkue (7), Estela Doiro (2), Marta Méndez, Carmen Campos (5), Lorena Pérez (1), Sara Bravo (5), Alesia Kurchankova, Paulinia Buforn (2), Anthía Espiñeira, Rosario Urban (1), Sarah Valero (1), Carla Gómez.

Hypo (22): Dedic (3), Hirsch, Wess (5), Sanko, Bauer (1), Vijunaite (4), Krautwaschl, Hajgato, Kaiser (2), Krasniqi, Berlini (1), Neidhart, Vernes (1), Magurean, Barany (1), Elö (4).

Parciais cada 5 min: 2-1, 5-3, 8-5, 10-8, 13-8, 15-10 (dsc.); 17-12, 20-14, 21-16, 24-16, 24-20, 28-22 (fin).

Árbitros e exclusións: Braseth e Sundet (Noruega ). Excluíron ás locais Sempere, Méndez, Buforn e Gómez, e ás visitantes Vijunaite, Kaiser (2) e Barany (2).