VIGO

LOF: MATEO VILLALBA

Os vigueses foron moi superior aos toledanos desde o arranaque

15 oct 2017 . Actualizado ás 21:17 h.

O Rápido de Bouzas pasou como un ciclón por Toledo tras levar a cabo unha auténtica exhibición futbolística. O conxunto vigués saíu ao terreo de xogo do Salto do Cabalo moi enchufado, cunha presión asfixiante que desarboló por completo ao seu sorprendido adversario. Foron dez minutos de acoso e derriba visitante, que conduciu a que se puxese por diante no marcador xa aos oito minutos, cando unha cesión cara atrás de Diego Diz controlouna Anderson, para desde a frontal da área soltar un zapatazo raso que levou o esférico á rede da portería de Alcolea.

O Toledo pareceu espertar do seu letargo e empezou a dar mostras do seu nivel habitual de xogo, o que propiciou que empezase a soñar con chegar pronto á igualada.

Así, no minuto 19 case empatan os verdes como consecuencia dun balón bombeado que obrigou a Brais a despexar cara ao seu propio marco golpeando o balón no traveseiro, antecedente outra ocasión toledana clarísima, un disparo de Héctor Figueroa que se marchou alto tras unha preciosa xogada de Expósito.

Tras estes dous sustos locais de novo o Rápido de Bouzas tomou o mando das operacións, triangulando ben no centro do campo e saíndo moi cómodo da presión por parte do equipo verde. Todo este torrente de fútbol levou aparellado o segundo gol da escuadra viguesa. Antes, xa avisara o equipo de Borja Jiménez despois dun clamoroso erro de Toño Vázquez nun despexe cara atrás que deixou o esférico en moi boa posición para Caba. O interior visitante rematou demasiado cruzado cando estaba completamente só diante de Alcolea. Un minuto máis tarde chegaba o segundo tanto aurinegro tras unha internada pola dereita, incorporándose Adrián desde atrás e fusilando por baixo a portería toledana.

Os nervios e as dúbidas apoderáronse do equipo local, que no entanto, meteuse no partido a falta de cinco minutos para o descanso despois dun centro pasado de Expósito que rematou de cabeza de forma espectacular no segundo pau o gaditano Tomás ao fondo das mallas.

Tras a continuación máis do mesmo: minutos iniciais dun sorprendente dominio visitante ante un Toledo deslabazado. De feito, xa no minuto 55 unha gran xogada individual de Anderson acabou cun disparo fortísimo que repeleu Alcolea como boamente puido. No minuto 57 Isma desde o centro do campo case sorprende ao meta cunha vaselina que saíu fóra por pouco. O propio Isma sería o encargado de facer o, ao cabo definitivo 1-3, despois dun erro no despexe do galego Toño Vázquez.

Non quedou aquí o festival ofensivo do Rápido, xa que cinco minutos máis tarde Carlitos estrelou un balón no traveseiro despois dunha exquisita triangulación dos visitantes.

Chegaron entón os cambios -gran ovación para Anderson por parte do público local- e a partir de aí o Toledo botoulle amor propio buscando desesperadamente volverse a meter no encontro. De feito, os verdes puidérono facer no minuto 79 cando Figueroa tivo a opción de bater a Brais, pero o meta salvou ben a situación. Despois foi o zaragozano Jorge Ortí quen disparou dentro da área cunha rosca que levou o esférico ao traveseiro da portería viguesa. Foi o canto do cisne para un Toledo voluntarioso e un Rápido de Bouzas conformista que soubo gardar a súa renda ante os ataques desordenados dos futbolistas do equipo da Cidade Imperial.

Ficha técnica:

CD Toledo: Alcolea; Expósito, Aarón (Esteve, 55´), Toño Vázquez (Echaide, 68´), Tomás; Canario (Romagnoli, 73´), Antón, Israel, Sergio; Ortí, Figueroa.

Club Rápido Bouzas: Brais; Adrián, Cristian, Trigueros, Ruxi; Sielva, Caba; Deivid (David, 60´), Diego Diz (Carlitos, 68´), Isma; Anderson (Coti, 73´).

Goles: 0-1 (8´): Anderson. 0-2 (35´): Adrián. 1-2 (40´): Tomás. 1-3 (65´): Isma.

Árbitro: Expósito Jaramillo, colexio andaluz. Amarela a Tomá; Caba, Deivid e Ruxi.

Campo: Salto do Cabalo. 2.000 espectadores.