DÉPOR FEMININO

César Quian

Un golazo da pontevedresa permite ao equipo de Manu Sánchez manter a terceira praza da Primeira División Iberdrola

01 dic 2019 . Actualizado ás 14:51 h.

Só por ver en directo o golazo de Tere Abelleira mereceu a pena achegarse a Abegondo. Esas eternas décimas de segundo consumidas entre o seu fenomenal golpeo e o bico á escuadra. Imapagable. Unha espectacular diana que ademais permitiu ao Deportivo feminino reencontrarse co triunfo (2-1) e manter o liderado da outra Primeira Iberdrola, aquelas que xogan todos os equipos tras os inalcanzables Barcelona e Atlético de Madrid.

E é que o de Teresa Abelleira é un espectáculo cada partido. As súas arrancadas, as súas caracolecos, os seus caños, os seus caneos, os seus pases entre liñas e agora os seus goles (segundo partido consecutivo marcando tras o golazo que tamén lle fixo ao Barça). Poucas centrocampistas hai agora mesmo no fútbol feminino español coa clase que está demostrando a pontevedresa que, con apenas 19 anos, está a chamar con forza á porta da selección española absoluta. Abelleira puxo Abegondo aos seus pés, que se rendeu a unha nova exhibición súa, coreando o seu nome posto en pé.

Arranque de tolos

O inicio do partido foi accidentadísimo. Tres lesionadas e dous penaltis en vinte minutos converteron Abegondo nun carrusel de sensacións, que tampouco deixou aos dous equipos despregar o seu mellor fútbol.A primeira en caer foi a sevillista Isabela, no tramo final do quecemento; mentres que a colexiada do encontro tomou o estigo dos infortunios ao torcerse o nocello no minuto 2,

A torsión da árbitra vasca mantivo o partido detido ata ao 9 pero, cando parecía que ía ser substituída pola coruñesa Eugenia Gil Soriano, a biscaíña regresou dos vestiarios plenamente recuperada e renovou o duelo. O Sevilla arrincou frío na volta ao xogo e Sara Serrat realizou dous fenemonales paradas que salvaron ao seu equipo en primeira instancia, aínda que, no rexeite, Alba Merino foi obxecto de penalti, que ela mesma se encargaría de transformar.

O gol coruñés espoleó ás sevillistas, que nos minutos posteriores retomaron o control, rompendo unha e outra vez a liña defensiva adiantada coruñesa. Precisamente, nunha destas accións, Míriam cometeu un claro penalti no que recibiu un triplo castigo: amarela, gol materializado desde os once metros e lesioón (foi substituída por Nuria, desfacendo a única sorpresa no once deseñado por Manu Sánchez).

O Sevilla continuou uns minutos máis esmagando, pero o certo é que o tramo final da primeira metade foi deportivista, con Tere Abelleira á batuta e a eléctrica de Peke á guitarra.

A obra de arte de Tere

Tras o descanso, Misa vestiuse de superheroína ao salvar un tanto cantado das visitantes. Foi clave esa intervención, xa que pouco despois Tere Abelleira marcou un dos goles da tempada con forte lanzamento colocado desde fóra da área (minuto 50).

Ao contrario que na primeira metade, o tanto espoleó ás de Manu Sánchez, que pasaron a xogar os seus mellores minutos. De feito, Serrat salvoulle a terceiro a Romero (58), nun cabezazo que primeiro golpeou no pau, e o Dépor seguiu namorando co seu xogo, con máis detalles de calidade das súas xogadoras que levantaron o gradería en varias ocasións máis. Gaby tamén tivo a sentenza no 90, pero atopouse coa porteira visitante. Tamén houbo instantes de sufrimento, como as últimas arremetidas sevillistas (o balón acabou no pau) sobre a meta dunha Misa que se está erixindo na porteira revelación do campionato,

O vindeiro domingo (18.30 horas), o equipo branquiazul disputará o primeiro dos seus dous encontros visitantes consecutivos contra o Levante.

Ficha do partido

Misa; Cris, María Méndez, Míriam (Nuria, min 22), Villegas; Iris, Tere, Alba Merino; Michelle Romero (Kika, min 65), Gaby e Peke (María Calvo, min 93).

Sara Serrat, Maite, Cometti, Olga, Lara (Sara Franco, min 63), Pinel (Karpova, min 63), Nagore (Aedo, min 76), Zdunek, Virgi (Claire, min 67), Flores e Toni Payne.

Goles: 1-0, min 11: Merino, de penalti; 1-1, min 22: Zdunek, de penalti; 2-1, min 50: Tere Abelleira;

Árbitra: Beatriz Arregui Gamir (comité vasco). Amoestou a Míriam,

Incidencias: duelo pertencente á xornada 11 da Primeira División Iberdrola celebrado en Abegondo ante un milleiro de espectadores.