0-1 | O Deportivo elimina ao Madrid e xogará a final da Copa de Campións xuvenil

Iván Antelo REDACCIÓN / LA VOZ

CANTEIRA

RFEF

Badalada do equipo de Óscar Gilsanz, que se defendeu ben e aproveitou un gol de Fito á saída dun córner

24 jun 2021 . Actualizado ás 23:29 h.

Son heroes. Titáns. O que fixeron é moi grande. Os rapaces do Deportivo xa están na final da Copa de Campións xuvenil despois de resistir as arremetidas do xigante Real Madrid durante noventa minutos. Un gol nunha xogada a balón parado de Fito e unha soberana resistencia defensiva serviron para obrar o milagre. O porteiro Brais Suárez estivo soberbio e os branquiazuis metéronse na loita polo título, que volverá ser en Marbella, este domingo (12 horas), contra o Barcelona (superou ao Málaga na outra semifinal por 1-0).

O partido comezou cun contratempo para o cadro branquiazul, xa que o centrocampista zurdo Jairo, que ía ser titular, foi substituído no quecemento por Mario, co que Gilsanz repetiu o mesmo once que xogou os dous partidos contra o As Palmas en cuartos.

O Dépor saíu a xogar o seu encontro. Ao que quixo. Plantou o seu defensa atrás, en campo propio, e cedeu a pelota ao Madrid, que adoeceu de velocidade á hora de facela circular. Pese ao dominio, no primeiro cuarto de hora, os brancos dispuxeron de tres tímidos disparos que liquidou sen dificultade Brais Suárez: Peter desde a frontal (minuto 5), David González tras unha xogada persoal (6) e Sala despois dun pase filtrado de Aranda (7).

O equipo coruñés sabía que só tiña que agardar a que o Madrid cometese un erro para sorprendelo nunha contra. Esta situación case lle chega no 24, nun roubo de Nájera, para logo habilitar a Víctor Guerra no flanco dereito. O capitán centrou, pero o cadete David Mella non foi capaz nin de controlar nin de rematar desde o segundo pau.

A pausa de hidratación reactivou aos brancos, que regresaron ao encontro en ondas e gozaron das súas mellores ocasións. Unha gran xogada presenta de Peter pola esquerda, culminouna cun centro-chute que salvou in extremis Fito (35). Un minuto despois foi Brais Suárez o que lle sacou un man a man a Sala; e no 40 Javi Rueda disparou ao lateral da rede.

O Dépor chegou pouco, pero fíxoo con perigo ata lograr o gol. No 42, Trilli filtrou un balón a Nájera, que cedeu atrás e Noel rematou pegado ao primeiro pau. O córner posterior botouno Guerra, peiteou Mario e marcou Fito no segundo pau (43).

A segunda parte comezou cunha gran parada de Brais Suárez a Bruno Iglesias (50). O encontro habíase renovado baixo o mesmo guion, co Dépor replegado atrás e o Madrid tocando o balón e chegando con perigo.

O porteiro branquiazul axigantou a súa figura no 57 cunha nova intervención. Brais Val cometeu unha falta na frontal, David González executouna co seu gran zurda e Suárez salvou. Loren, que substituíu a Rueda no lateral madridista, volveu probar a Brais no 63, pero o seu disparo saíulle demasiado centrado. Bruno Iglesias volveu avisar para o Madrid no 70, cun remate desde o pico da área que se foi rozando o poste.

Noel e David Mella oxigenaron ao equipo con cada balón longo, pero o plan do Dépor pasaba por un exercicio de resistencia defensiva. O cadete acabou substituído por problemas musculares, do mesmo xeito que Mario, e Padín e Mantiñán deron refresco.

Os minutos finais foron eternos, co Madrid envorcado sobre a área do Dépor. Pero o equipo de Gilsanz aguantou. Vaia se aguantou. Titáns.

Ficha do partido

REAL MADRID: Lucas Cañizares; Javi Rueda (Loren, min 60), Carrillo, Rafa Marín, Retuerta; Romera (Gudjohnssen, min 84), David González; Bruno Iglesias (Manuel Ángel, min 85), Peter, Aranda; e Sala (Theo Zidane, min 60).

DEPORTIVO: Brais Suárez; Trilli, Fito, Dani Barcia, Guille Bo; Brais Val, Mario (Raúl Mantiñán, min 79); Víctor Guerra, Nájera, Mella (Hugo Padín, min 79); e Noel (Do Carmo, min 85).

GOLES: 0-1, min 43: Fito;

ÁRBITRO: Abraham Domínguez Cervantes (comité andaluz). Amoestou a Brais Val polo Dépor.