Ismael Díaz, o furacán do Fabril que veu de Panamá

CANTEIRA

Ismael Díaz decidiu para o Fabril un partido trabado (3-0)

16 oct 2017 . Actualizado ás 16:14 h.

Se todos os malos días que queden, o Fabril resólveos así, pode chegar moi lonxe. Con sete baixas importantes, que acabaron sendo oito pola lesión de One no arranque da segunda metade, cunha calor bochornosa e fume no ambiente, e un rival pegañento que cortocircuitó por completo o xogo local, o filial branquiazul sacou o mellor de si nos minutos finais para golear ao Talavera (3-0). Unha lección de paciencia e compromiso na que o gran protagonista foi o panameño Ismael Díaz, autor das dúas asistencias que sentenciaron o partido entre os minutos 77 e 80. O extremo, de 20 anos, que debutou fai sete días e aínda necesita tempo para axustarse á competición despois dun último ano aciago polas lesións, comezou a demostrar que ten condicións para estar na lista do seu país para o próximo Mundial.

Foi un partido feo. Típico da sobremesa que sucede a un banquete opulento. Moita disputa, pouco xogo e abundantes erros na saída de balón. Ben é certo que ao filial lle faltaban sete futbolistas que ben poderían ser titulares (Francis, Quique Fornos, Cabalo, Edu Expósito, Bicho, Romay e Luis Fernández), pero aínda así o equipo co que saíu Cristóbal Parralo ten nivel para competir con calquera.

O Talavera sorprendeu cunha presión alta da que o Fabril foi incapaz de saír na primeira media hora. De feito, os visitantes gozaron de varias ocasións para adiantarse, a máis clara un remate de Encinar, franco ante Álex Cobo, que mandou incomprensiblemente alto (minuto 13).

Sen fluidez, sen o habitual xogo combinativo, o cadro coruñés atopou un plan B para facer dano ao rival. O xogo directo. Uxío pasou a converterse en referente de todos os balóns longos e, o máis importante, gañounos todos. Daba igual se era un melón ou unha uva presta para degustar. El pelexábaos todos e convertíaos en balóns decentes para os seus compañeiros. Tan descarado foi o seu dominio que o adestrador rival cambiou ao seu marcador no descanso por un bigardo que lle pelexase o xogo aéreo.

O guion foi o mesmo ata os últimos compases. Cristóbal refrescou ao equipo con Ismael Díaz e o xuvenil Ortuño e o Talavera foise descosiendo produto do cansazo. En só tres minutos, entre o 77 e o 80, o extremo panameño decidiu o duelo. Primeiro, viu o impresionante carrerón de Lucas e deulla ao lateral para que fixese o 1-0; e, logo, habilitou a Pinchi para que o coruñés anotase o 2-0. Xa no epílogo, Queijeiro realizou unha bonita xogada co xuvenil Ortuño e plantouse só ante Machuca para pór a guinda.