Catro penaltis escatimados, catro puntos menos do Dépor

Jaso empuja a Álex Bergantiños en el Dépor-Bilbao Athletic
Jaso empurra a Álex Bergantiños no Dépor-Bilbao Athletic CÉSAR QUIAN

As dúas penas máximas non pitadas este domingo únense a unha que lle deu o triunfo en Santander e outra contra o Zamora

30 novs 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

«Despois de catorce xornadas non tivemos moita sorte». Sen pór o dedo na chaga, Borja Jiménez revelou ao termo do espeso partido deste domingo en Riazor o estado de ánimo do vestiario deportivista, que xa viu voar catro posibles puntos por penaltis non pitados ao seu favor. As gotas que colmaron o vaso chegaron nesta última xornada, cando Álex Bergantiños na primeira parte e William tras o descanso sufriron senllas faltas na área que o árbitro non sinalou. Anteriormente, nos encontros contra o Racing de Santander e o Zamora, tamén sucederon dous polémicos lances que deberían ter acabado con lanzamentos desde os once metros a favor do Deportivo. Os dous puntos escatimados contra o Bilbao Athletic únense así outros dous máis que o equipo coruñés debería ter sumado no Sardinero, pois o choque contra o Zamora finalizou igualmente con vitoria branquiazul por 1-0.

Sen penaltis a favor nin en contra nas catorce xornadas disputadas polo Dépor, as dúas polémicas do frouxo partido deste domingo doeron especialmente, porque lle deron o triunfo e ampliar aínda máis a súa vantaxe a cargo de a clasificación. No minuto 12, tras o rexeite dun córner, Miku abriuse á banda e puxo un pase bombeado en profundidade ao desmarque de Bergantiños. Pero o capitán, que trataba de controlar o balón coa cabeza, caeu na área empurrado por Jaso, que estirou claramente o brazo para derrubarlle. Xa na segunda parte, no minuto 55, William, tras regatear a Álvaro Núñez, entrou na área e fixo un segundo contacto co balón cara a dentro co interior do pé, xusto cando lateralmente lle abordou Artola e arrebatoulle a pelota tras derrubalo. O colexiado Román Román deixou seguir ambas as xogadas, a pesar das reiteradas protestas.

Non é a primeira vez que o Deportivo se sente prexudicado polas decisións arbitrais nesta tempada. Na novena xornada, na visita ao Racing de Santander, Víctor García sufriu outro claro penalti cando apenas se cumpría o primeiro minuto. O lateral penetraba, coma se practicase un veloz slálom, polo pico da área local, pero foi derrubado rodeado de rivais. O árbitro Usón Rosel non pitou nada. Aquel partido acabou co 0-0 iniciais.

Á xornada seguinte, en Riazor contra o Zamora, o protagonista foi Héctor Hernández. William centrou á área, onde chegaba o lateral zurdo desde atrás e, cando ía atacar o balón, que botou no céspede, o visitante Parra levantou moitísimo o pé no seu afán de despexar e golpeoulle na cara. O colexiado Alemán Pérez mandou seguir.

Os catro lances supuxesen catro penaltis a favor do Deportivo, que se atopou en disposición de sumar catro puntos máis aos 30 que actualmente acumula na clasificación: os dous deste domingo houbésense engadido aos dous daquela partida fronte ao Santander. O equipo coruñés acadaría os 34 puntos e avantaxaría aos seus inmediatos perseguidores en nada menos que sete puntos. Toda unha lombeirada na súa pugna polo ascenso directo.