1-1 | Pouco premio para o Deportivo ante o Bilbao Athletic

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

O filial levou o empate de Riazor tras un partido espeso no que aos coruñeses non lles chegou co dominio e a valentía dos últimos minutos

28 novs 2021 . Actualizado ás 23:21 h.

Máis nada que un punto (1-1) premiou ao Deportivo tras un partido de dominio baldío disputado baixo unha manta de auga en Riazor. O Bilbao Athletic marcou no único erro defensivo das últimas xornadas e levou un empate máis por orde, desenvoltura e ganas que outra cousa. O ímpeto branquiazul da última media hora, cando os coruñeses acabaron con dous extremos e dous dianteiros encerrando no seu campo ao rival, quedou sen a satisfacción de tres puntos que os distanciou na clasificación. A mala actuación arbitral, que escatimou un claro penalti sobre Bergantiños nos primeiros minutos e logo foi moi permisivo coas reiteradas faltas sobre William, acabou por aderezar un partido ao que se pode aplicar aquilo de que cando non se pode gañar, o mellor é o empate. Os tropezos do Racing de Santander, o Badaxoz ou o Majadahonda deixaron todo como estaba na clasificación.

Nun partido pechado e con Juergen baixo estreita vixilancia, o Dépor non tirou proveito de ningún dos sete saques de esquina que provocou na primeira parte, e foise ao descanso co empate inicial. Dispuxo do balón de principio a fin, pero sen ocasións claras en xogo. Os coruñeses tampouco gozaron de acerto nos lanzamentos sobre a área dos cachorros, que sempre se impuxeron ás torres deportivistas. Houbo polémica aos doce minutos, nun claro empuxón na área do visitante de Prados sobre Bergantiños, cando o capitán buscaba un balón en profundidade, pero o árbitro non pitou nada.

Baixo un chuvieiro eterno que ata dificultaba a visibilidade, Miku dispuxo da mellor oportunidade no ecuador deste período, aínda que cabeceou fóra un gran centro do seu socio, un Héctor Hernández que, de volta ao once, non se cansou de subir a banda. Ao bombardeo deportivista, sumouse Víctor García, quen xutou preto do pau tras dúas incursións desde a segunda liña, a máis clara ao fío do descanso.

A volta dos vestiarios devolveu ao partido á casa de saída, co Deportivo ao goberno do choque e un Bilbao Athletic ben pertrechado, mentres escondía todas as razóns que o ancoraron á zona baixa da clasificación. Tras unha caída de William, que acababa de saír, na área e un disparo centrado de Quiles, chegou o 0-1. Artola cabeceou de socato na área pequena un centro desde a dereita no que Lapeña escorregou para seguir o movemento letal do seu par e Mackay non se moveu de debaixo do traveseiro.

Foi o momento en que Borja Jiménez queimou naves, e alistou ao seu equipo nun atacante 4-4-2 con Doncel e Noel no campo. Mentres o filial vasco se confinaba na súa parcela, William probou a Agirrezabala cun disparo que se marchou alto por pouco. Outro centro ao segundo pau que Víctor empaló en semifallo devolveu o empate ao marcador, pois o rexeite do porteiro golpeou en Paredes e entrou na portería.

O Dépor xa non levantou o pé do acelerador e, co brasileiro e Doncel como puñales, buscou o quinto triunfo seguido ante un frontón. Pero, ollo, que nun contragolpe, Adu Malcom silenciou Riazor cun disparo que botou diante de Mackay e este quitouse de amais como puido. Noel contestou tras un centro de Víctor que William recolleu no segundo pau. Foi case a última dun cadro local ao que o esforzo ofensivo non abondou esta vez.

FICHA TÉCNICA

Deportivo, 1: Mackay, Víctor García, Lapeña, Jaime, Héctor Hernández, Álex Bergantiños (Doncel, min 60), Villares , Juergen, Quiles (Noel, min 60), Miku e Miúdo (William, min 53).

Bilbao Athletic, 1: Agirrezabala, Núñez (Lorente, min 83), Paredes Jaso, Kortazar, Prados, San Bartolomé (Unai Naveira, min 69), Diarra, Luis Bilbao (Guruzeta, min 25), Serrano (Ewan, min 83) e Artola (Adu Malcom, min 69).

Goles: 0-1, min 58: Artola. 1-1, min 65: Paredes, en propia meta.

Árbitro: Román Román (Comité de Castela e León). Amoestou aos visitantes San Bartolomé, Paredes, Núñez e Guruzeta.