A este Dépor non hai quen o pare

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

O gol de Quiles, nunha das escasas ocasións branquiazuis, e as paradas de Mackay abondan aos coruñeses para ampliar o seu extraordinario inicio ligueiro

18 sep 2021 . Actualizado ás 21:56 h.

O Deportivo máis gris da tempada fíxose co triunfo que máis lle pode valer de cara a este curso (1-0). Polo poderío do seu adversario e o aviso a navegantes que supón: xa son catro xornadas de triunfos e nin un só gol encaixado. Este adestrado por Borja Jiménez converteuse nun equipo sen gretas ao que para dobregar non abonda con dominalo de principio a fin, nin asedialo durante toda a segunda parte, como fixo este Badaxoz. Despois un partido xogado case os noventa minutos en sentido único, o que levaba cara á portería dun gran Mackay, eríxense como o gran rival a bater desta Primeira RFEF. Quiles aproveitou o único erro contrario para dar outros tres puntos ao seu equipo.

Tras o 0-3 de Calahorra, Borja Jiménez axitou a aliñación, de novo cun puñado de novidades. As máis rechamantes sinalaron á defensa, onde Villares estreouse como lateral dereito, e foi titular Granero , sen presenza ata agora no once. O Badaxoz encerrouse con 1-5-4-1 capaz de cortocircuitar a fluidez de xogo do Dépor, que non enlazou cinco pases seguidos máis que en contadas ocasións durante os primeiros 45 minutos. Ademais, desde unha presión moi adiantada, fíxose dono do partido e empezou a sumar ocasións. Aos oito minutos, un erro de Lapeña na saída permitiu a Sergio Benito plantarse ante Mackay, aínda que escorado, e o meta desviou coa punta dos dedos. Tamén Héctor Hernández evitou males maiores tras un centro peiteado polo dianteiro do cadro estremeño, cando Zelu se relamía no segundo pau.

Aínda foron máis claras as seguintes. Unha falta directa desde a frontal botada por Aitor Pascual que Mackay despexou con apuros, e, especialmente, a segunda, cando Zelu, con toda a portería para el, xutou fóra despois de recoller un centro ao segundo pau. O dominio era visitante, mentres o Deportivo apenas atravesaba o círculo central para algún ataque lóstrego.

Como o que supuxo o 1-0, obra de Quiles, que había avisado pouco antes. Héctor Hernández correu ata a liña de fondo e o dianteiro andaluz, que marcou en tres das catro xornadas, bateu por primeira vez en toda a tempada a meta do Badaxoz. O gol fixo dano aos visitantes, sorprendidos nun asedio cada vez máis insistente, pero que ata o descanso non se volveron a achegar a Mackay. Os coruñeses recuperaron a batuta do partido, pero a faísca de William nunca conectou con Miku.

David Concha e Sergio Benito avisaron antes de que se cumprise a hora de xogo. O Badaxoz volveu marcar o ritmo e ao Deportivo, inabordable na súa área, onde se defendeu con uñas e dentes, sorriulle a sorte esta vez. Tras unha xogada persoal de Quiles, que estivo a piques de acabar co segundo gol, unha perda de Granero permitiu correr aos visitantes. Ao cabo de varios rebotes, Adri Cuevas xutou ante Mackay, que na súa saída desesperada acabou sentado sobre o balón. Pouco despois, o meta desviou a córner unha falta botada por Rubén Pardo.

O Deportivo, que por entón xa xogaba con Bergantiños como terceiro central, contestou cun disparo alto de Miku tras carreira á contra de Héctor. A cinco minutos do final saíu Noel, que espabiló á bancada e a un equipo que levaba moitos minutos do segundo tempo moi afastado da portería de Limóns.

Ficha técnica:

Deportivo: Mackay, Villares , Lapeña, Granero , Héctor Hernández, Bergantiños, De Vicente, Juergen (Trigueros, min 90), Quiles (Noel, min 85), Miku (Víctor García, min 85) e William (Mario Soriano, min 65).

Badaxoz: Limóns, Aitor Pascual (Gorka Santamaría, min 84), Dani Fernández, Pardo, Barri, Gorka Pérez, Adri Cuevas (Truyols, min 75), Zelu (Clemente, min 70), Antonio Otegui (Tahiru, min 75), David Concha e Sergio Benito (Josema Galego, min 84).

Gol: 1-0, min 29: Quiles.

Árbitro: González Díaz (Comité asturiano). Mostrou cartóns amarelos ao deportivista Lapeña, así como ao visitante David Concha .