O Liceo atrasa o alirón do Barcelona na OK Liga coa súa vitoria ante o Caldes (2-3)

TORRE DE MARATHÓN

Cedida

Quedan dúas xornadas para o final da competición

09 may 2021 . Actualizado ás 07:56 h.

O Deportivo Liceo soubo sufrir para levar unha vitoria motivadora para a Copa do Rey , a que logrou na cancha do Caldes (2-3) e que servirá para atrasar o alirón do Barcelona, que goleou ao Vic (12-2). O equipo coruñés sitúase con 73 puntos, a falta de dous partidos por xogar na OK Liga . É dicir, a tiro de tres puntos para igualar a marca histórica da entidade e a catro do líder, o Barcelona, que queda a un só triunfo máis de asegurarse o título de forma matemática.

O Caldes protagonizou as dúas primeiras oportunidades. Ricart e Alexandre Acsensi probaron a Carles Grau, pero o meta de Lloret detivo ambas as antes de que Maxi Oruste tamén fixese traballar a Gerard Camps. Pintaba a partido igualado e o foi, polo menos nos primeiros compases.

Aínda así, o conxunto de Eduard Candami contou coa baza das bancadas da Torre Vermella, ocupadas ata a metade da súa capacidade. O Deportivo Liceo exerceu unha presión alta e habitual nos plans de Juan Copa. Fíxose aos poucos co mando do encontro e volveu avisar con disparos como o de Dava Torres, que se estrelou no ferro. Aos catorce minutos, foi Roberto Dei Benedetto (no día do seu aniversario) o que colocou o 0-1 con outra definición afastada, habitual nel.

Marc Grau logrou tres minutos despois o 0-2 tras un potentísimo disparo, pero a ampliación da vantaxe foi rapidamente eliminada por Álvaro Giménez (1-2). No último minuto antes do descanso, e de xeito similar á de Grau, o capitán Dava Torres anotou o 1-3.

Dificultade ata o final

O segundo acto non empezou da mellor forma para os intereses coruñeses. O exliceísta Sergi Miras tardou tres minutos en recortar distancias (2-3) tras unha excelente xogada individual. O gol animou ao Caldes, que buscou o empate de forma insistente. O propio Miras púidoo lograr desde o punto de penalti, pero Carles Grau mantívose firme para impedilo. O muro liceísta tamén conservou  o 2-3 despois de deter unha falta directa de Marcos Blanqué.

A partir deste momento, o encontro foi un choque de trens. Os mellores arsenais ofensivos de ambos os equipos protagonizaron un emocionante intercambio de golpes, pero o 2-3 campou á conclusión.

O Deportivo Liceo vivirá agora un parón que finalizará coa visita do Reus Deportiu ao Palacio dos Deportes, o sábado 22 de maio en xornada unificada (20.00 horas).

FICHA DO PARTIDO

CH CALDES (2): Gerard Camps, Sito Ricart, Sergi Miras, Alexandre Acsensi, Cristian Rodríguez (quinteto inicial), Roger Acsensi, Álvaro Giménez, Ferran Rosa e Marcos Blanqué.

DEPORTIVO LICEO (3): Carles Grau, César Carballeira, Franco Platero , Dava Torres, Maxi Oruste (quinteto inicial), Roberto Dei Benedetto, Marc Grau, Fabri Ciocale e Jordi Adroher.

ÁRBITROS: Rivas Martín e Da Hera Jáudenes. Mostraron cartón azul ao local Cristian Rodríguez e ao visitante Marc Grau.

GOLES: 0-1, min 14: Roberto Dei Benedetto; 0-2, min 17: Marc Grau; 1-2, min 17: Álvaro Giménez; 1-3, min 25: Dava Torres; 2-3, min 28: Sergi Miras.

INCIDENCIAS: Partido correspondente á xornada 28.ª da OK Liga . Pavelló Torre Vermella.