O Deportivo Liceo logra o campionato de inverno

TORRE DE MARATHÓN

EDUARDO PEREZ

O equipo de Juan Copa suma ante o Lleida a décimo cuarta vitoria da tempada que lle permite manter os 3 puntos de vantaxe sobre o Barcelona tras acabar a primeira volta invicto

19 ene 2021 . Actualizado ás 22:09 h.

O empate fronte ao Caldes no último partido do pasado ano foi un mal día que todo equipo pode ter na longa carreira que supón unha Liga regular como a de hockey sobre patíns. Así, o Deportivo Liceo demostrouno o pasado domingo gañando en Reus tras despregar un gran xogo, e onte confirmouno no Palacio dos Deportes de Riazor, ao desfacerse dun Lleida moi serio, que aguantou 35 minutos coa porta a cero. Unha vitoria que permite ao equipo de Juan Copa adxudicarse o honorífico título de campión de inverno, de forma invicta e cunha vantaxe de tres puntos sobre un Barcelona que ao termo do duelo da Coruña vencía na cancha do Voltregá.

Que un equipo que atesoura unha media de 5 goles por partido, non consiga bater ao seu rival ata o minuto 35 e só logre asinar dous tantos en todo o encontro, sen que ademais o porteiro rival destápese con enormes paradas, di moito da orde defensiva do contrario. Albert Folguera ten moi traballada esta faceta no terceiro clasificado da OK Liga , un equipo que con só 34 goles encaixados só é superado polo Liceo e o Barça nesta faceta, e púxoo de manifesto na Coruña.

O equipo catalán pechou ben o cadro, que como un péndulo parecía oscilar en perfecta harmonía ao ancho da pista do Palacio, mentres o Liceo trataba de entrar tanto por velocidade como desde disparos afastados, que aí si se atopaban sempre cun seguro Martí baixo paus.

Non lle saían as cousas aos galegos, que chegaban ao descanso con empate a cero. Pero esta vez, había máis mérito do rival que demérito propio.

Aínda que o xogo non estaba a ser malo, Juan Copa pediu unha marcha máis no descanso. O contrario nin se inmutou. Mantivo un plan que, ademais de ter a porta segura, permitiulle enviar dúas bólas ao ferro na primeira parte. Ata que a falta de quince minutos para o final, Maxi Oruste conseguiu desviar un disparo afastado de Platero .

Aí cambiou o partido. O Lleida transformouse e foi un equipo máis valente, pero o Liceo aguantou o ballón, correu máis que o rival e soubo aproveitar unha das dúas faltas directas que tivo para pór o 2-0 a falta de menos de cinco minutos para o final. Os visitantes botaron o resto e fóronse arriba. Pero a seguridade verdibranca está sinto total este ano. Só Oriol Vives, a falta de 20 segundos para o final puido maquillar un resultado que permite ao Liceo confirmar que é un serio candidato ao título.

Deportivo Liceo (2): Carles Grau, César Carballeira, Dava Torres, Maxi Oruste, Roberto dei Benedetto —cinco inicial— Marc Grau, Platero , Adroher.

Lleida (1): Marti Serra, Bruno dei Benedetto, Cañellas, Selva, Andreu Tomàs —cinco inicial—, Oriol Vives, Sergi Duch, Sergi Folguera.

Goles: 1-0, min 35: Maxi Oruste; 2-0, min 46.30: Adroher; 2-1, min 49.40: Oriol Vives.

Árbitros: Miguel Díaz Cosme e Jonathan Sánchez García. Mostraron azul ao liceísta Roberto dei Benedetto e ao visitante Andreu Tomàs.

Incidencias: Encontro correspondente á décimo quinta xornada da OK Liga disputado no Palacio dos Deportes de Riazor.