O Dépor de Luis César perde 1-0 sen case saltar ao campo

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

Encaixou gol no primeiro cuarto de hora en 4 dos seus 6 partidos e recibe o dobre na primeira metade que na segunda

20 novs 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Pasaron seis xornadas e Luis César só puido realizar unha charla no descanso co partido polo menos empatado (contra o Elxe, que ía 1-1). En todos recibiu goles na primeira metade (8, por só 4 na segunda) e viuse obrigado a ter que realizar reaxustes para corrixir ese mal inicio.

Unha perigosa dinámica que aínda resulta máis sorprendente se se colle como mostra o primeiro cuarto de hora do encontro, ese que moitos adestradores utilizan como tenteo, para gañar confianza e axustar a súa táctica ao rival. Desde o partido do AsPalmas , o primeiro de Luis César, o equipo branquiazul recibiu goles neses compases iniciais en 4 dos 6 partidos xogados. É dicir, o 66?% das ocasións. As Palmas, Racing de Santander, Elxe e Estremadura atopáronse con agasallos prematuros, que obrigaron aos coruñeses a ir a remolque desde case o inicio do partido. O Fuenlabrada tivo que agardar ao ecuador do primeiro período, mentres que o Málaga logrou marcar nunha das últimas xogadas da primeira metade.

Melloría tras o descanso

Curiosamente, en case todos os partidos de Luis César está a repetirse o mesmo guion. Corenta e cinco minutos de desastre e logo intento de recomposición. Unha reacción que lles permitiu sacar senllas igualadas en Fuenlabrada e en Santander (no Sardinero puido mesmo gañar), mentres que contra o As Palmas e o Estremadura a situación era tan adversa que o único que conseguiron foi minorar o ballón que estaba a caer (en ambos os casos perdíase 2-0 ao descanso).

Con Anquela, á inversa

Se con Luis César resulta curioso comprobar que o Dépor encaixa un terzo dos seus goles no primeiro cuarto de hora, o certo é que con Anquela o problema non era ese. Co xienense, tan só o Sporting e o Numancia adiantáronse pronto e en ambos os casos o equipo conseguiu reaccionar. O problema co extécnico estaba nos compases finais, nos que deixou escapar polo menos 3 puntos recibindo 6 goles postremeiros contra o Oviedo, Raio, Albacete, Numancia e Xirona.