TORRE DE MARATHÓN

MARCOS MÍGUEZ

O Mallorca e o Cádiz empurran o equipo de Martí fóra das seis primeiras posicións da táboa

14 abr 2019 . Actualizado ás 22:48 h.

Desde o 24 de setembro ata onte. Case sete meses ininterrompidos levaba o Dépor clasificado entre os seis primeiros, pero xusto cando ha de encarar as oito xornadas finais, os puntos cultivados onte a domicilio polo Mallorca e o Cádiz apartárono da zona de privilexio. Todo lle saíu mal. A súa derrota de Pamplona , unida ao empate do Mallorca en Soria (1-1) e a vitoria do Cádiz nas Palmas (0-3) acabaron por consumir definitivamente o colchón do que os coruñeses gozaban. Con apenas tres triunfos sumados por estes en toda a segunda volta, os seus rivais hanse ir achegando paso a paso ata que onte consumaron un envorco anunciado. O equipo adestrado por Martí non só mira agora con preocupación á súa cada vez máis afastado soño do ascenso directo, senón que por detrás xa ten ao Sporting de Xixón e ao Oviedo, oitavo e noveno clasificados, a só dous puntos.

Na visita ao Numancia, Salva Sevilla deu un punto a un Mallorca que no minuto 89 tiña o partido perdido. Marc Mateu adiantou aos locais aos sete minutos de falta directa. O equipo bermellón só tivo unha ocasión na primeira parte, nas botas do galego Dani Rodríguez, que lanzou desde o bordo da área un disparo raso que se foi fóra por pouco. E cando o Numancia acariñaba xa un triunfo que lle achegaba á permanencia, Nacho fíxose unha lea baixa paus e Sevilla estivo listo para nivelar o marcador e sumar un punto co que xa non contaba.

Nas Palmas, o Cádiz, que só gañara un partido dos cinco últimos que disputara, goleou aos locais grazas ao venezolano Darwin Machís, autor dun hat trick na recta final do partido. A fichaxe de inverno do cadro gaditano impulsou así ao seu equipo desde a sétima á cuarta posición. Pepe Mel segue sen coñecer a vitoria no estadio Gran Canaria e o seu equipo empéñase en complicarse a vida por abaixo, pois xa queda a só seis puntos no horizonte do Lugo.