Saúl Craviotto, o gañador de «MasterChef» que non sabía fritir un ovo

Jose Coto REDACCIÓN / LA VOZ

TELEVISIÓN

\Saul_Craviotto

O piragüista olímpico e policía impúxose na gran final a Silvia Abril cun menú con que fusionaban a cociña asturiana e a catalá

22 novs 2017 . Actualizado ás 19:16 h.

«Sempre hai que ir polo ouro. Se sales nunha final pensado na prata, probablemente quedes sen medalla». Saúl Craviotto aplicou a súa mentalidade de campión en MasterChef Celebrity e sumou unha nova presea de ouro ao seu amplo palmarés. O piragüista asturiano non deu opción aos seus rivais e impúxose con contundencia na gran final do programa de Televisión Española. Saúl Craviotto era o favorito de MasterChef Celebrity  e non fallou. A pesar dos nervios, o deportista cumpriu os prognósticos e impúxose na final a Silvia Abril. Antes, gañara a primeira proba do programa e conseguido o paso directo á final de dúas. Nesa primeira proba, xunto ao resto de aspirantes, -Patricia Montero, Silvia Abril e José Corbacho- tivo que intentar reproducir un menú da chef María Marte (dúas estrelas Michelín). 

Os concursantes cociñaron ao mesmo tempo que ela, seguindo os seus pasos, un complicado menú no que o atún era o protagonista e no que se combinaban complicadas técnicas. Nesta proba, Saúl Craviotto conseguiu o seu billete para o duelo final ao ser que realizou a elaboración máis parecida á «illa bonita» de María Marte.

A segunda praza para o duelo final de Masterchef Celebrity decidiuse na última proba exterior da tempada. Os tres candidatos cociñaron no Celler de Can Roca, un establecemento de tres estrelas Michelin. Serviron un menú degustación de seis pratos, unha paleta gastronómica creada por Joan Roca. De aquí saíu Silvia Abril como rival de Saúl Craviotto na final.

Na batalla definitiva pola vitoria, os dous últimos sobreviventes regresaron ás cociñas de MasterChef Celebrity para realizar un menú completo, de tres pratos. Unha vez máis, Saúl Craviotto demostrou que pode coa presión e foi o xusto gañador.  Elaborou un menú sobresaliente, idea súa. Peixe rei con pa amb tomàquet, bolseira con mazá e ñoqui de millo e crema de froitas da paixón e albaricoque, quenelle de xeado de mango e unha árbore de chocolate. Un menú incrible co que conquistou ao xurado formado tamén por Martín Berasategui  e Quique Dacosta

Como vencedor do programa recibiu 75.000 euros que destinou á Fundación Aladina e poderá completar un curso de cociña creativa no Basque Culinary Center.

Saúl Craviotto, o piragüista olímpico con alma de chef

Saúl Craviotto aterrou nas cociñas de MasterChef  como un dos concursantes máis descoñecidos da segunda edición do programa. Xunto a Marina San José (actriz filla de Víctor Manuel e Ana Belén), Juan Betancourt (modelo e parella de Rocío Crusset, filla de Carlos Herrera e Mariló Montero), era das caras menos recoñecibles para o público xeral. Porque os que seguen o deporte, e en concreto o piragüismo, o nome de Saúl Craviotto é dabondo coñecido pola súa exitosa carreira deportiva. Nacido en Lérida, este piragüista olímpico levouse a casa dúas medallas de ouro nos Xogos Olímpicos de Pequín e Rio de Janeiro, unha prata en Londres e un bronce na capital brasileira. A pesar de dedicarlle gran parte do tempo aos seus adestramentos, Saúl Craviotto traballa, ademais, como axente da Policía Nacional en Xixón. Pero polo que destaca actualmente o olímpico é por ter colgado as pas e pasarse -polo momento- aos fogóns. O pasado verán o catalán comezaba a concursar na segunda edición de Masterchef Celebrity , sen saber que chegaría a converterse nun dos favoritos. Saúl Craviotto cruzou xa as portas que lle levan á final tras deixarnos para o recordo varias anécdotas que repasaremos a continuación.

As sabias leccións que tomou Saúl Craviotto

O piragüista non se presentou no programa sen antes ter tomado unha serie de leccións que, está claro, servíronlle para tomar vantaxe sobre case a maioría dos seus compañeiros. E é que Saúl Craviotto non podía ter tido mellor axuda que a de Marcos e Pedro Morán, as almas do restaurante Casa Gerardo, en Prendes. Cunha Estrela Michelín e tres Soles Repsol, este restaurante foi testemuña de como Morán e Saúl Craviotto repasaban xuntos as claves dun bo caldo de peixe, entre outras moitas receitas.

Os emplatados «modo Asturias»

Quizais teña sido leste o motivo polo que Pepe Rodríguez chegou a criticar un dos pratos do medallista olímpico. Así foi como Rodríguez asegurou ao concursante que o seu emplatado era «modo Asturias», por ter moita máis guarnición que carne. Algo que sorprendeu tanto a Saúl Craviotto  como aos espectadores, xa que a cociña do Principado é coñecida en todo o país pola súa abundancia.

Craviotto pediu perdón tras o manco no Niemeyer

Non foi este o único esvarón de Saúl Craviotto . A maior decepción chegou no que foi, probablemente, o seu programa máis especial: o gravado no centro cultural Niemeyer, onde tiveron que elaborar por completo un menú cento por cento asturiano. Craviotto liderou o seu equipo tras ter gañado a primeira proba e escolleu cociñar fabada asturiana e casadielles. O que pensaba que serían os pratos máis sinxelos acabáronse convertendo no seu peor pesadelo. A masa das casadielles tivo que repetirse tres veces ata que o olímpico se deu conta de que faltaba un dos ingredientes máis importantes, o viño branco. Pero iso non foi todo. A pesar do esforzo a fabada non tivo gran éxito entre os comensais. A fabada «necesitaría máis cocción, máis tempo» asegurou Ramona Menéndez, cociñeira do restaurante Casa Belarmino e unha das invitadas a probar o menú. «Moi mellorable, estaría justillo o aprobado» afirmou Menéndez.

O resultado da xornada foi decepcionante tanto para os comensais e os xuíces como para os propios concursantes, sobre todo para Saúl Craviotto quen levou un suspenso en cociña asturiana, algo que non se podía perdoar. Por iso, tras a emisión do programa, publicaba unha foto en Instagram cos seus «mentores» Pedro e Marcos Morán na que pedía perdón ante o absoluto desastre. «Cos meus mestres e AMIGOS Pedro Morán e \marcosmoran. Os meus 'adestradores' na cociña. Que rabia ter fallado co voso prato Estrela...non mo teñades en conta» escribía.

O bico de película entre Saúl Craviotto e Eva González

Con fallos ou sen eles, o medallista olímpico destacou desde o principio pola súa dedicación e esforzo, factores que lle levaron á final desta edición. E máis aló do culinario, Sául Craviotto protagonizou outro dos momentos desta segunda edición de MasterChef Celebrity , cando deu un bico de película á presentadora Eva González. 

«Aviseillo previamente á miña muller e suaviceillo bastante, pero a verdade é que esa noite case durmo no sofá. Houbo moitos bicos, pero como o meu foi de película tivo máis repercusión, pero foi todo con humor», chanceaba en declaracións que recollía Ola.com. Do seu paso por MasterChef Celebrity, un programa ao que chegou case como o concursante máis descoñecido, rodeado de actores, actrices, cantantes e rostros televisivos. «Imaxinábame outra cousa e estou alucinando con esta experiencia, está a ser moi bonita, fixemos unha piña, non se se se transmite na pantalla, pero foi moi duro estar lonxe da familia, porque eu vivo en Asturias e as gravacións son en Madrid», explicaba. 

O seu paso por MasterChef Celebrity vén coroar un 2017 de grandes noticias para este asturiano de adopción, que hai uns meses recibía o Premio Nacional do Deporte

Saúl Craviotto, conseguiu conquistar a boa parte da audiencia de MasterChef Celebrity  coa súa humildade, a súa capacidade de traballo, o seu bo humor e tamén coa súa evolución ao longo de todo o programa. E contra todo prognóstico, alzarse como vencedor do prezado galardón de MasterChef

A final de «MasterChef» rozou o 30 % de audiencia

A longa gala final de MasterChef Celebrity  deixou moitas imaxes para o recordo, momentos emocionantes, mostras de compañeirismo entre os catro finalistas, reencontros cos familiares e os aspirantes xa eliminados e bicos case de película. Un deles con Saúl Craviotto e Eva González, de novo como protagonistas.

A gala de MasterChef Celebrity conseguiu unha marca de audiencia con 29,7% de cota de pantalla e 3.444.000 espectadores.  

O programa enganchou semana a semana á audiencia.

Hai unha semana coñeceuse aos catro finalistas. Ao final Saúl Craviotto demostrou onte á noite que é o novo rei das cociñas de MasterChef Celebrity