O grupo boirense ofrece varios pratos saudables para aumentar o consumo de peixe e marisco este verán
18 jun 2021 . Actualizado ás 21:23 h.O compromiso do grupo Jealsa co medio ambiente e cunha alimentación saudable vai máis aló de elaborar conservas de todo tipo. Coincidindo coa celebración o Día da Gastronomía Sostible, o grupo boirense publicou os datos dun estudo que realizaron e no que se constata que oito de cada dez españois valoran positivamente a redución de aceite nos produtos enlatados, así como a procedencia e orixe das materias primas. Ademais de cumprir estes requisitos, Jealsa tamén propón varias receitas sostibles para aumentar o consumo de peixe e marisco este verán.
PARA Os MÁIS GOURMETS: MINI HAMBURGUESAS
INGREDIENTES:
• 1 lata de mexillóns en escabeche das rías galegas.
• 1 lata de salmón ao natural e un chisco de sal.
• 1 lata de sardinillas en aceite de oliva virxe extra ecolóxico e flor de sal.
• 3 mini pans de hamburguesa.
• 30 gramos de mezclum.
• 3 perlas de mozarela.
COMO A PREPARAMOS?
1. Sobre a base de cada pan colocar o mezclum.
2. Enriba de cada un dos pans pór o salmón, as sardinillas e o mexillón
3. Colocar sobre cada produto Rianxeira a perla de mozarela.
4. Tapar coa parte de arriba do pan e pór unha espetada para decorar.
PARA Os AMANTES DO «DIPEO»: GUACAMOLE DE MEXILLÓNS EN ESCABECHE
INGREDIENTES:
• 1 lata de mexillóns en escabeche das rías galegas.
• 1 aguacate maduro.
• 20 gramos de cebola.
• 30 gramos de tomate.
• Un pouco de cilantro.
• Zume de media lima.
• Sal.
COMO A PREPARAMOS?
1. Cortar as verduras en dados pequenos.
2. Picar o cilantro.
3. Mesturar todo co zume de lima.
4. Colocar a salsa de guacamole resultante nun cuenco.
5. Rematar o prato pondo os mexillóns das rías galegas e regar co escabeche da lata.
PARA Os MÁIS ATREVIDOS: TACOS MARIÑEIROS
INGREDIENTES:
• 1 lata de salmón ao natural Rianxeira
• 1 lata de sardinillas con aceite ecolóxico Rianxeira
• 1 lata de atún claro co toque xusto de aceite de oliva Rianxeira
• 1 aguacate
• 1 mango
• 1/2 pemento verde
• 1/2 pemento vermello
• 1/2 cebolas
• 1/2 limas
• Queixo e cilantro ao gusto
• Salsa rancheira (opcional)
• 1/2 tortillas de millo/trigo
COMO A PREPARAMOS?
1. Troceamos o aguacate, mango, os pementos e a cebola.
2. Xuntámolo todo nun bol e esprememos a lima. 3. Todo mesturado, dividímolo en cada taco e incluímos o queixo e o cilantro.
4. Despois engadimos en cada un o salmón, o atún ou as sardinillas ao gusto.
PARA Os QUE LLE GUSTA INNOVAR: ENSALADILLA RUSA DE SALMÓN Ao NATURAL
INGREDIENTES:
• 1 lata de salmón ao natural e un chisco de sal mariño.
• 1 pataca.
• 15 gramos de oliva.
• 25 gramos de pementos de piquillo.
• 30 gramos de mahonesa.
• Sal ao gusto.
COMO A PREPARAMOS?
1. Picar as olivas.
2. Cortar a pataca pola metade e sen quitarlle a pel asala ao forno durante 15 minutos a 180.º graos.
3. Sacar a pataca do forno e baleirala cunha culler.
4. Mesturar nun bol o salmón ao natural con todos os ingredientes e engadir sal ao gusto.
5. Incorporar a maionesa e mesturalo.
6. Encher as medias patacas coa mestura e emplatar.
PARA Os QUE LLE GUSTA INNOVAR: ENSALADA GREGA DE VENTRESCA, ATÚN E QUEIXO FRESCO
INGREDIENTES:
• 1 lata de ventresca de atún claro MSC con aceite de oliva eco e flor de sal.
• 50 gramos de queixo fresco. • 50 gramos de pemento vermello.
• 50 gramos de pemento verde.
• 30 gramos de pepino.
• 3 gramos de cilantro.
• 50 mililitros de aceite de oliva.
• 30 mililitros de zume de limón.
• Sal ao gusto.
COMO A PREPARAMOS?
1. Troceamos o aguacate, mango, os pementos e a cebola.
2. Xuntámolo todo nun bol e esprememos a lima. 3. Todo mesturado, dividímolo en cada taco e incluímos o queixo e o cilantro.
4. Despois engadimos en cada un o salmón, o atún ou as sardinillas ao gusto.
1. Picar as olivas.
2. Cortar a pataca pola metade e sen quitarlle a pel asala ao forno durante 15 minutos a 180.º graos.
3. Sacar a pataca do forno e baleirala cunha culler.
4. Mesturar nun bol o salmón ao natural con todos os ingredientes e engadir sal ao gusto.
5. Incorporar a maionesa e mesturalo.
6. Encher as medias patacas coa mestura e emplatar.
COMO A PREPARAMOS?
1. Trocear as verduras en forma de cuadraditos.
2. Cortar o queixo tamén en dados.
3. Mesturalo todo nun bol.
4. Engadir o zume de limón.
5. Incorporar o aceite, salgar e mesturar todo o conxunto.
6. Emplatar e culminar cos filetes de ventresca de atún claro MSC en aceite de oliva eco