Patrocinado por Patrocinadopor

A pescada do petisco de Celeiro triunfa nas Aulas Gastronómicas Galicia Calidade

Somos Mar REDACCIÓN

SOMOS MAR

Foto de familia de los participantes en la segunda sesión de las Aulas Gastronómicas Galicia Calidade, una clase magistral dirigida por María Varela, de A Parada das Bestas
Foto de familia dos participantes na segunda sesión das Aulas Gastronómicas Galicia Calidade, unha clase maxistral dirixida por María Varela, da Parada dás Bestas CEDIDA

Con verduras asadas e limón preparouna María Varela, da Parada dás Bestas, nunha clase maxistral para alumnos de Cociña do Carlos Oroza, de Pontevedra

16 abr 2021 . Actualizado ás 14:15 h.

As Aulas Gastronómicas Galicia Calidade continuaron no CIFP (Centro Integrado de Formación Profesional) Carlos Oroza, de Pontevedra , cunha clase maxistral impartida por María Varela, do restaurante A Parada dás Bestas (Palas de Rei), membro do Grupo Nove e galardoada cos premios Alimentos de España á Restauración no 2013 e á Excelencia en Innovación para a Muller Rural no 2012. Na segunda sesión do ciclo, a pescada do petisco de Celeiro volveu ser protagonista cunha receita «exclusiva e innovadora, con verduras asadas e limón». Nesa elaboración, «as verduras asadas conxugan coa pescada, pero o limón achega un toque cítrico que potencia o sabor e esperta o padal», sinalan desde o grupo empresarial Porto de Celeiro.

A restauradora María Varela elixiu o peixe estrela de Porto de Celeiro, avalado pola marca Galicia Calidade e polo certificado de sustentabilidade ambiental e social Friend of the Sexa, dentro dunha proposta que combina «cociña tradicional con toques contemporáneos». Á clase asistiron vinte e cinco alumnos do ciclo superior de Dirección de Cociña do Carlos Oroza. A propietaria da Parada dás Bestas completou o seu menú variado con pratos como carpaccio de gambas e patacas palla, tigre rabioso con culler, capón en escabeche escuro de higo e mazá e pastel de queixo do Cebreiro.

Desde Porto de Celeiro sinalan nun comunicado que a súa pescada do petisco «continúa como produto estrela nas Aulas Gastronómicas Galicia Calidade, que ten como obxectivo ofrecer produtos e empresas avalados pola marca galega a estudantes de centros de hostalería». Ademais da empresa de armadores que xestiona en Viveiro a lonxa de Celeiro, na segunda sesión participaron cos seus produtos as firmas Patacas Conde, Luis Escurís Batalla, Feiraco, Torre de Núñez, Ingapán, Larsa, Coren, Customdrinks, Kiwi Atlántico, Tahona de Melide, Queixería Santo André e Granxa Campomayor.

O xerente de Galicia Calidade, Alfonso Cabaleiro, presentou a María Varela e declarouse convencido de que as Aulas Gastronómicas axudarán a difundir as características dos produtos e marcas entre os futuros cociñeiros galegos. O ciclo continuará o próximo 22 de abril no CIFP Manuel Antonio, de Vigo , da man do restaurador Iñaki Bretal. E a seguinte cita será no IES de Foz, en xuño, co cociñeiro Yayo Daporta.