Allariz reuniu a expertos en gastronomía para enxalzar os produtos do inverno
SUSTENTABILIDADE
O acto tivo lugar dentro dunha campaña organizada por Slow Food Compostela
14 dic 2020 . Actualizado ás 16:51 h.No hotel Oca Vila de Allariz celebrouse este sábado o evento gastronómico «Xantares de Vagar». En Allariz pechábase o ciclo da ruta, que evocaba as catro tempadas gastronómicas en cada unha das provincias galegas. Neste evento elixíronse produtos do inverno cociñados por Gerson Iglesias .
Ao acto asistiron só bloggers gastronómicos e membros de consellos reguladores, ademais de autoridades, ata un máximo de vinte persoas para cumprir coas limitacións de reunións. Na cita participou unha experta en seguridade alimentaria para informar o protocolo.
A iniciativa contou nesta ocasión coa participación da IXP Tenreira Galega, IXP Mel de Galicia, IXP Torta de Santiago, IXP Licores e Aguardentes Tradicionais de Galicia, IXP Viño dá Terra do Val do Miño-Ourense, DO Ribeiro, CRDOP San Simón dá Costa, IXP Pataca de Galicia, IXP Pan de Cea e IXP Grelos de Galicia.
Esta campaña «Come Local», organzada por Slow Food Compostela, prolongouse seis meses.