Patrocinado por Patrocinadopor

Arrinca o xoves a formación para axudar aos gandeiros a converterse en grandes empresarios

Somos Agro REDACCIÓN

GANDERÍA

ROI FERNÁNDEZ

Este curso de xestión empresarial forma parte da Estratexia de Dinamización do Lácteo e comezará  o xoves no Pazo de Quián, en Sergude. Calquera interesado pode inscribirse a través do correo agacal\xunta.gal ou no teléfono 881 997 276

20 abr 2021 . Actualizado ás 16:56 h.

Coñece con exactitude cales son os custos da súa explotación? Pensou como diversificar a súa actividade para obter maior beneficio ou ser máis competitivo? Quere saber como levar a cabo proxectos conxuntos con outros gandeiros que poidan  achegar valor engadido á súa produción ou reducir custos de produción?  Todas esas preguntas terán resposta na formación especializada en xestión empresarial para gandeiros que arrincará o xoves em o Pazo de Quián, en Sergude (Boqueixón) no marco da Estratexia de Dinamización do Sector Lácteo posta en marcha pola Consellería de Medio Rural. Calquera interesado en ir a este curso pode inscribirse a través do correo electrónico agacal\xunta.gal ou no teléfono 881 997 276 da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal)

A idea é facilitar aos participantes coñecementos e ferramentas útiles no campo do control e xestión de custos. Ademais, como avanzaron desde Medio Rural, facilitaráselles unha vision e un potencial máis amplo no campo económico sobre a súa actividade gandeira, ademais de mostrarlles como identificar iniciativas conxuntas ou individuais que poidan ser susceptibles do posterior apoio da Xunta. 

Pero como se desenvolverán estes cursos nos que poderán participar ata 15 alumnos por edición. Pois cada unha delas estará repartida en seis módulos que irán impartíndose noutras tantas xornadas ao longo de seis semanas. Cada unha delas durará cinco horas.  Aí abordaranse cuestións como a xestión integral do negocio na explotación gandeira, o control de custos, a elaboración de orzamentos, a optimización da xestión fiscal das explotacións, a innovación, o desenvolvemento de habilidades de negociación e diferentes tipos de instrumentos financeiros para o crecemento e desenvolvemento dos gandeiros como empresarios que son. 

Con respecto a la xestión do negocio, os temas tratados irán desde a cadea de valor láctea, a produción, a importación, a exportación ou o consumo ou evolución dos formatos máis demandados polo mercado. En canto ao control de custos, avaliaranse tanto os propios da produción de leite ou carne como os derivados dos cultivos, ademais daqueles indicadores máis relevantes dunha explotación gandeira. Sobre xestión fiscal abordarán asuntos como o imposto de sociedades, o IRPF ou o IVE, ademais do réxime xeral ou o especial do réxime de agricultura, gandería e pesca. 

O módulo de innovación tratará de achegar aos gandeiros coñecementos sobre a distribución, orixe, trazabilidade e como orientar os seus produtos á demanda do consumidor. Por iso é polo que estes serán formados en aspectos como os formatos máis adecuados, os sabores, a saúde ou en cooperación para a innovación. 

E tamén aprenderán a estar á espreita á hora de subscribir contratos con grandes industrias lácteas. Coñecerán como desenvolver habilidades para a negociación coa indusrtia, como afrontar estes procesos nas súas diferentes etapas, a xestión de concesións ou o peche da oferta. A idea é que poidan obter os mellores prezos á hora de pechar os contratos. 

No que respecta a instrumentos financeiros, esta acción facilitará aos gandeiros ferramentas para buscar alternativas financeiras a curto e longo prazo, ademais de información sobre instrumentos de financiamento específicos para cooperativas e plataformas para a captación de fondos.