Patrocinado por Patrocinadopor

Os mellores asadores de Europa queren a Preto e Marelo, dous maroneses subcampións de Portugal

Somos Agro REDACCIÓN

GANDERÍA

A empresa DiScarlux formaliza a compra en Portugal destes dous exemplares cuxa carne acabará en Asador Etxebarri en Atxondo, ao Asador Bidea2 en Cizur Menor, o restaurante AG en Estocolmo, en Suecia, e A Baita preto de Nápoles

26 novs 2020 . Actualizado ás 09:23 h.

Son unha beleza. Nobres. Rústicos. Capaces de avanzar ao compás ata converterse en subcampións de Emparellados en Portugal, aquela parella de bois que logran un traballo perfecto en parella. Son Preto e Marelo, dous animais de raza maronesa de entre 1.300 e 1.400 quilos cada un que ata esta semana vivían en Valverde, unha aldea de Vidago (Portugal). Aí foron criados por Xico, un xubilado que durante anos estivo emigrado en Xamaica, pero que ao regresar recuperou os coñecementos sobre a cría de animais que adquirira durante a súa mocidade. Os animais foron adquiridos como becerros e amansados lentamente, alimentándose de forma tradicional a base de avena, millo verde e pasto. Desa forma Preto e Marelo foron crecendo ata espertar o interese de Discarlux, que tras o éxito do proxecto Discarlux Fisterra Bovine World descubriu as bondades da raza maronesa capaz de competir con outras tan famosas como wagyu, angus, simmental e hereford; estando á altura da raza loura galega.

Onte José Portas, de Discarlux, formalizou en Valverde a compra dos dous animais. Antes fosen apalabrados por Mario Nogueira, tratante especializado no norte de Portugal e experto en razas como a barrosa e a citada maronesa. O proceso de compra foi longo. Non lonxe do que é habitual.

Agora os lombos destes dous animais, como comentou José Portas, van ir a parar ao Asador Etxebarri en Atxondo (Biscaia), ao Asador Bidea2 en Cizur Menor (Navarra), ao restaurante AG en Estocolmo (Suecia) e á Baita preto de Nápoles (Italia). Os solombos irán a restaurante Beast a través do distribuidor inglés Mountain Valley e a Hugo Desnoyer (París) a través do distribuidor Espace Xabugo.

O proceso de maduración en seco Dry Age levará a cabo na cámara número 5 das instalacións de Discarlux, alí onde descansan os lombos procedentes de Galicia, os máis demandados en España e Europa. Estímase que o proceso de maduración dure non menos de 45 días, sendo o propio cliente sempre o que determina segundo os seus propios criterios o tempo definitivo.