Patrocinado por Patrocinadopor

Un rioja e un cava, recoñecidos co Premio Alimentos de España ao Mellor Viño do 2021

E,P. MADRID

AGRICULTURA

Os galardoados foron Campillo 57 Gran Reserva 2013, de Adegas Campillo, e Vilarnau Ecolóxico Brut Rosado Reserva, de Adegas González Byass

03 ago 2021 . Actualizado ás 13:43 h.

O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación concedeu o Premio Alimentos de España ao Mellor Viño de 2021, ex aequo, aos viños Campillo 57 Gran Reserva 2013 de Adegas Campillo (Grupo Faustino) e ao cava Vilarnau Ecolóxico Brut Rosado Reserva de Adegas González Byass, segundo consta na resolución publicada este martes no Boletín Oficial do Estado (BOE). 

Campillo 57 Gran Reserva 2013, da denominación de orixe cualificada Rioxa de Laguardia (Álava), é un tinto elaborado con uvas das variedades tempranillo e graciano da anada 2013. A vendima e a selección realízanse de forma manual, de uvas procedentes das leiras Villa Lucía e Larraz. O viño ten 24 meses de crianza en barrica de carballo francés Allier e fíxose hai uns meses co Gran Bacchus de Ouro. Pertencente ao Grupo Faustino, Adegas Campillo comparte o carácter familiar e o prestixio internacional do resto das adegas do grupo. Ademais, atópase rodeada por 50 hectáreas de viñedo, aos pés da Sierra de Cantabria no corazón da Rioxa Alavesa, na vila medieval de Laguardia.

O cava Vilarnau Ecolóxico Brut Rosado Reserva, que se obtén dun coupage das variedades garnacha tinta (85%) e pinot noir (15%). As uvas utilizadas para a súa elaboración proceden de viñedos propios, situados na contorna da cava e certificados co distintivo de Viticultura Ecolóxica desde o 2015, o que implica un respecto máximo pola biodiversidade da flora e a fauna da contorna. En 1982, Vilarnau integrouse ao grupo González Byass. A adega atópase situada na leira Can Petit i lles Plans de Vilarnau, rodeada polos seus propios viñedos, na zona d' Espiells de Sant Sadurní d'Anoia, o berce do cava. As súas novas instalacións foron inauguradas en outubro do 2005. Na leira atópanse todas as variedades autóctonas do Penedés: macabeu, xarel.o e parellada, así como as novas chardonnay e pinot noir nas que se están aplicando as últimas técnicas de viticultura de precisión.

Agricultura sinalou que na concesión destes galardóns participou un xurado composto por persoas de recoñecido prestixio no sector vitivinícola, que elixiron aos gañadores entre os viños mellor puntuados no Concurso Internacional Bacchus 2021. Coa convocatoria dos Premios Alimentos de España, o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación recoñece a excelencia dos produtos alimentarios españois e o labor que desenvolven os profesionais e entidades relacionadas coa súa produción, transformación, comercialización e difusión.