Patrocinado por Patrocinadopor

De berenjenas «lunga violetta» a clementinas que son caramelo

M.C. REDACCIÓN

AGRICULTURA

Las clementinas están en plena temporada
As clementinas están en plena tempada M.C.

Laranxas, mandarinas, clementinas... o laranxa é, xunto ao violeta e verde, a cor da tempada

18 novs 2020 . Actualizado ás 09:38 h.

Esta semana no mercado levan os tons laranxa e morados. Todo combinado cos verdes do repolo do país ou o rosa vivo dos ravos. O primeiro non só é a cor da tempada polas laranxas nacionais que están no seu mellor momento agora —e nótase no sabor—, tamén polas mandarinas que, como din en froitería Marisa «chegou espectacularmente rica». O segundo o é polas berenjenas, pero non polo tipo que acostumamos ver todo o ano nas froiterías.

No solo de berenjenas gordas viven los mercados. Las hay como esta, alargadas como un pimiento, con un sabor tierno y delicado
Non só de berenjenas gordas viven os mercados. Hainas como esta, alongadas encarnado como as brasas, cun sabor tenro e delicado non non

berenjena «lunga violetta»

Máis alongada que a tradicional. Chama a atención esta semana a lunga violetta, un tipo de berenjena máis alongada, encarnado como as brasas, cun sabor delicado. Esta hortaliza, introducida en España polos árabes a través das rutas de comercio desde China e a India, fixo o camiño inverso á pataca tras o descubrimento de América. Porque foi a través do Atlántico como chegou ao continente americano. Ao forno, á prancha, salteada para guarnición, en paté... ideal.

Las clementinas están en plena temporada
As clementinas están en plena tempada M.C.

clementina

Non ten pebidas. A clementina é consecuencia dos caprichos da polinización. Cando unha abella recolle néctar da flor dun naranjo e achega o seu pole á flor dun mandarino, aparece a semente dunha árbore de clementinas. Agora están a chegar as primeiras ao mercado porque adoitan ser un pouco máis tardías que as súas primas as mandarinas. Tamén son máis pequenas. Son un caramelo saudable.

Las naranjas de mesa están al punto
As laranxas de mesa están ao momento M.C.

laranxa nacional

Con folla ou sen ela, unha delicia. É unha das froitas do outono. Esta clásica fonte de vitamina C está en plena tempada. Ademais non hai que pensar na pegada de carbono porque son de Valencia .

Los rábanos del colectivo Xebre están en su mejor momento. Al lado berza del país.
Os ravos do colectivo Xebre están no seu mellor momento. Ao lado verza do país. m.c.

ravos

Un toque de cor para a ensalada. As hortas galegas están a cen. Xunto aos repolos, as verzas do país ou o kale, crecen agora os ravos. O habitual é utilizalos para ensaladas ou para decorar algún prato. Os que queiran ser máis creativos poden revisar algunha receita co ravo como ingrediente principal. Sexa como sexa aproveiten porque os que hai agora son de quilómetro cero.