Patrocinado por Patrocinadopor

Agricultores e molineros, nas reunións previas á IXP Pan Galego

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS AGRO

Medio Rural segue dando pasos para constituír o consello regulador e pór en marcha esta nova marca de calidade

28 ene 2020 . Actualizado ás 09:12 h.

Pór en marcha a nova Indicación Xeográfica Protexida (IXP) Pan Galego é un dos obxectivos que se marcou a Consellería do Medio Rural. É por iso que onte o director da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria (Agacal), Manuel Rodríguez, reuniuse con representantes da Federación Galega de Panaderías (Fegapan), así como doutras asociacións de panadeiros, de agricultores e de produtores de fariña, molineros. A reunión permitiu conformar o embrión do que será o consello regulador da IXP. Tamén permitiu seguir avanzando na redacción do regulamento.

As fariñas que se empregarán na elaboración destes pans con selo identificativos foi un dos temas que se tratou neste novo encontro. O prego de condicións establece que se utilizará unha mestura de fariña de ecotipos ou variedades de trigos autóctonos cultivas en Galicia e de fariña de forza de trigos foráneos. Unha vez que este regulamento se publique no Diario Oficial de Galicia, procederase a abrir o prazo para que os interesados apúntense nos diferentes rexistros, que englobarán aos produtores de trigo, aos muíños e ás panaderías. O obxectivo de Medio Rural é que leste mesmo ano se poidan atopar nos mercados produto identificado como Pan Galego.