Patrocinado por Patrocinadopor

Medalla de ouro para Albarro XPI, de Vinagres do Ribeiro

Maruxa Alfonso Laya
M. Alfonso REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS AGRO

Santi M. Amil

Esta é xa a segunda vez que logra este galardón en edl concurso internacional Vinavín

29 novs 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

Vinagres do Ribeiro cultivou un novo éxito internacional. E é que este produto, elaborado con viños da denominación de orixe do Ribeiro, volveu a conseguir unha medalla de ouro no prestixioso concurso Vinavin, que se organiza en Córdoba pero ao que concorren elaboracións de todo o mundo. «Esta foi a quinta edición do certame e é ou único concurso de cata de vinagres que hai non mundo», conta Xoán Pablo Lorenzo, responsable da empresa. Está moi satisfeito co recoñecemento pois este é xa o segundo ano consecutivo que o consegue.

Explica Lorenzo que a súa empresa, Vinagres do Ribeiro, leva tres anos seguidos presentándose a ese certame. A primeira non obtivo galardón algún, pero tanto o pasado ano como leste o Albarro XPI logrou facerse cunha medalla de ouro. Esta é unha distinción que o xurado só outorga a aqueles produtos que superaron os 90 puntos, sobre un total de cen. «Ou noso vinagre quedou de vinte clasificado de entre as máis de oitenta mostras que se presentaron ao concurso», argumenta Lorenzo. Afirma, ademais, que o seu foi o único vinagre galego que conseguiu recoñecemento, «pois a maioría dous premiados son dá zona de Andalucía».

Albarro XPI é un «vinagre de viño branco aromatizado con loureiro», contan na web da firma. É de cor ámbar, con reflexos dourados e en nariz ten unha gran intensidade aromática. Destacan, sobre todo, os aromas especiados e de loureiro, o que o fai ideal para acompañar pratos de mariscos e peixes. Tamén, para a elaboración de todo tipo de escabeches. Está elaborado, ademais, seguindo métodos tradicionais.