Gordon Ramsay elixe Galicia como destino ideal para o seu próximo restaurante
SOCIEDADE

O chef británico destaca a calidade dos viños galegos e afirma que a carne que se produce na comunidade é «a mellor do mundo»
18 jul 2025 . Actualizado á 17:05 h.Ao afamado chef Gordon Ramsay gústalle Galicia tanto que «a elixiría para sempre». Unha declaración firme coa que expresou a súa admiración polo territorio galego nunha entrevista concedida á revista Esquire, con motivo da apertura do seu restaurante Hell's Kitchen en Eivissa. Unha peza na que se detallan as súas características, xunto a outros aspectos relacionados coas súas inquietudes gastronómicas e proxectos.
Ao ser preguntado polos lugares onde lle gustaría abrir outro establecemento, a súa resposta foi directa: Galicia. As súas visitas á comunidade non só xeraron nel «atracción e respecto», senón que tamén foron escenario de anécdotas curiosas. «Pasei tempo nas súas granxas e case morro dúas veces collendo percebes, aí colgando...», relata Ramsay.
Máis aló do parecido co seu Escocia natal, o que realmente explica a súa elección é a calidade dos produtos locais. O viño, por exemplo, ocupa un lugar destacado nas súas valoracións: «Para min é un dos sitios que máis respecto, non só pola comida, senón tamén polos viños. Ese terreo inclinado onde están as viñas, xunto a esa humidade única, fai viños extraordinarios. Galicia, sempre Galicia».
Un elemento en común: a carne
Na mesma liña, Ramsay afirma: «Fálase moito do wagyu A5 xaponés ou do angus Aberdeen, pero a mellor carne do mundo é a galega». Unha opinión compartida por outros rostros coñecidos, como a actriz Eva Longoria ou Henry Cavill, intérprete de Superman.
En marzo, Longoria visitou Galicia como parte do programa Searching for Spain, da CNN. Este formato, centrado en mostrar os atractivos turísticos e culinarios do país, permitiu descubrir o sabor e a calidade da vaca galega.
A experiencia deu pé a declaracións como: «Fomos a un sitio chamado Galicia. Son especialmente coñecidos polo marisco, e sobre todo polo polbo. Pero tamén teñen fama as súas carnes. A carne de vaca rubia galega só atópala alí e é distinta, cara... son vacas ás que coidan dunha forma marabillosa ata que chega ao teu prato. En serio, son de Texas, coñezo a boa carne, e esa éo».
Henry Cavill, pola súa banda, sostén que «a carne galega é a mellor do mundo». Así o expresou durante a súa visita a Villadangos, no municipio do Corgo, onde coñeceu de preto o proceso de nena das vacas de raza rubia galega e, posteriormente, adquiriu varios exemplares para crialos el mesmo nos arredores de Londres.
Eivissa acolle o seu oitavo restaurante
O oitavo Hell's Kitchen do mundo abriu as súas portas en Eivissa o pasado 9 de xuño. Situado en plena praia d'en Bossa, unha zona coñecida por acoller a ningúns dos mellores DJs internacionais —como Martin Garrix ou David Guetta—, este novo establecemento reforza o posicionamento global da gastronomía española.
O mediático cociñeiro tamén reivindica o valor da cociña nacional: «A cociña española é tan importante como a francesa, pero sen arrogancia». Unha afirmación que nace da súa experiencia culinaria, as súas viaxes e, en particular, do seu vínculo coa illa, á que regresou tras coñecela nos anos noventa para emprender un novo proxecto.
«Namoreime desta illa hai moito tempo. A súa enerxía e a súa atmosfera encaixan coa miña idea de traballo duro e de apostar forte. Chegar aquí era un win-win. Hoxe é un dos destinos máis desexados por persoas de todo o mundo: americanos, europeos... todos veñen. Teño amigos que viaxan desde Australia ata Eivissa. Así de coñecida é», afirma Ramsay.
No seu recentemente inaugurado restaurante, quen o visita teñen a oportunidade de degustar pratos como o seu icónico solombo Wellington, vieiras marcadas á tixola, gambas picantes salteadas ao allo ou croquetas, entre outras propostas. Todo iso nun espazo impresionante, cunha atmosfera dinámica que invita a continuar a noite tras gozar das súas creacións.