Raviolis recheos de centola, ou pesadelo nos fogóns de «Come a comarca»

La Voz REDACCIÓN / LA VOZ

SOCIEDADE

O Salnés e O Morrazo compiten este mércores, ás 23.25 horas, non concurso gastronómico de TVG

27 ene 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Come A Comarca As Batallas mergúllase gastronomicamente nas Rías Baixas para atopar as mellores cociñeiras e cociñeiros do Salnés e do Morrazo non capítulo que TVG emite este mércores ás 23.25 horas. Ámbalas dúas comarcas forman parte dás 16 que cada semana enfróntanse nas cociñas do programa para facerse co premio final. Ademais do orgullo de ser ou equipo e a zona que mellor cociña do país, están en xogo 20.000 euros en premios, dous que 5.000 levaraos quen chegue ata ou final e 15.000 irán ao peto dous gañadores.

Esta semana ou presentador do espazo, Fran Cañotas, terá que esforzarse para dar cos concursantes que mellor representen ou facer culinario destes territorios comarcais. Así, non Salnés, coñecerá ou marisqueo a pé na confraría do Grove e verá de preto a cría de mexillóns nas bateas de Mariscos Laureano, na ría de Arousa. O Morrazo non queda atrás nin en peixe nin en marisco, e unha boa mostra de todo ou que ofrece ou Atlántico poderase ver na Lonxa de Cangas. E como non todo ou que se come sae do mar, ou espazo catará vos queixos da Meixoeira, feitos con leite de cabra e que atesouran premios internacionais.

Rematada a tarefa do recrutamento, será ou momento de acender ou lume na meirande competición gastronómica dá Televisión Galicia. Vos equipos do Salnés e O Morrazo medirán as súas forzas nas cociñas de Come A Comarca. As Batallas cun único obxectivo: rematar a tempo ou menú proposto polos xefes de salgados e doces do programa, Gerson Iglesias e Manuel Garea.

Desta volta, vos pratos que terán que preparar serán unha ensalada de bacallau confeitado, raviolis recheos de centola e unha selva negra trufada de sobremesa. A pasta, elaborada de xeito tradicional vai ser determinante non resultado final, poñendo contra as cordas ou bo facer dous profesionais.

Non faltarán vos atrancos que compliquen as receitas e inesperadas visitas que porán a proba vos nervios dá audiencia e dous concursantes. Un emocionante enfrontamento que gañará aquel que conquiste ao xurado nunha cata a cegas. Quince expertos culinarios probarán as elaboracións e ou mellor sabor imporase sobre ou resto.

O Salnés estará capitaneado por David Pérez, do restaurante D'Berto, no Grove; e contará con Álvaro Fuentes e Sandra Gómez dá Taberna Meloxeira, dá mesma localidade. Sabino Montes, do Restaurante Sabino de Sanxenxo , e ou seu axudante Pablo Casas, completan a formación.

Pola súa banda, O Morrazo estará liderado por Guti Soliño, de Pandemillo Taberna; Juan Souto, cociñeiro na Curva de Nerga; Rubén Fernández, de Xeadería A Fiorentina, e Sandra Fernández, do Restaurante Chinchorro, todos eles en Cangas. Gloria Gera, do Aturuxo Bar de Bueu, é a quinta e última integrante.