«MasterChef» celebra a final máis atípica da súa historia

Mónica Pérez
M. Pérez REDACCIÓN / LA VOZ

SOCIEDADE

MOEH ATITAR

Tres concursantes chegarán ao último duelo, en lugar de dous

06 jul 2020 . Actualizado ás 14:50 h.

MasterChef 8 afronta esta noite a súa final máis atípica, nunha edición histórica. E non tanto polos seus concursantes, que nos primeiros programas foron tachados como «os máis contestones» de todas as edicións, se non porque a crise do coronavirus obrigou a parar as gravacións e varios concursantes pasaron máis de 40 días confinados, para despois retomar a recta final do programa. E nesas últimas eliminatorias, MasterChef tivo que tirar de enxeño para respectar as medidas de distanciamento social.

Nesta edición chea de cambios, tamén hai modificacións na gala final, á que chegan cinco concursantes, en lugar de catro. O galego Iván Mariñas, que demostrou ter carácter para dicirlles o que pensa aos xuíces, xógalla contra Lúa, Alberto, Andy e Ana, que na semifinal se asegurou un posto no duelo definitivo. Os seus outros dous adversarios deberán saír do primeiro reto da noite, cando deberán cociñar ao son de Martín Berasategui e o seu inconfundible «garrote». O mellor clasificarase directamente para o último cociñado.

MOEH ATITAR

E o terceiro duelista sairá nesta ocasión dunha proba exterior que terá lugar no restaurante de Pepe Rodríguez, O Bohío, situado na localidade toledana de Illescas. Alí cociñarán gazpacho de olivas, sopa de herbas e améndoa; gamba vermella, albóndegas de gamba, azafrán e xogo das súas cabezas; e cervo asado, compotas de froitos vermellos e queixo de cabra que degustarán os finalistas das sete edicións anteriores de MasterChef Junior. O gañador conseguirá o último posto na final.

Con moitas emocións e sorpresas, os tres finalistas da edición máis longa da historia de MasterChef , que non estivo exenta de polémica coa controvertida saída de Saray, deberán cociñar un menú completo, composto de entrante, prato principal e sobremesa. Na cata final participará o chef Joan Roca, do Celler de Can Roca. O gañador levará un premio de 100.000 euros, un máster en Cociña, Técnica e Produto no Basque Culinary Center e publicará o seu propio libro de receitas. O segundo e o terceiro finalista tamén recibirán formación neste prestixioso centro.

Esta tempada, que acompañou aos espectadores durante o confinamento, culminará con cifras de audiencia marca: antes da final, acumula o share máis alto de todas as edicións (un 22,2 %, moi por amais do 14,9 % da anterior). Os 2.893.000 telespectadores son o número máis alto dos últimos tres anos, con 1.038.000 máis que no 2019. O aumento do consumo televisivo durante a corentena é un dos factores que inflúen nestes datos.