Tamara Falcó volve á cociña da 1

Julián Alia MADRID / COLPISA

SOCIEDADE

TVE

Tras o seu triunfante paso por «MasterChef», a futura marquesa de Griñón estrea o luns na 1 «Cociña ao momento con Pena e Tamara»

06 jul 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

A 1 de TVE reestrutura tamén os seus mañás no verán. A cadea pública estrea este luns Cociña ao momento con Pena e Tamara, un espazo culinario diario que se emita partir de as 13:00 horas, precisamente antes de Bloqueados polo muro, que debutará ás 14:10 horas da man de Angel Llàcer. Segundo adiantou Ferrán Estellés, director de Entretemento da produtora Onza, o programa de cociña chega tras o obrigado parón que sufriron algunhas producións debido ao coronavirus. É o caso de Banana Split, o espazo presentado por Mikel López Iturriaga que aínda non se estreou; Onde viaxan dos, anteriormente chamado Onde comen dous, no que O Landi e Jesús Vidal percorren o mundo deixando a gastronomía da primeira tempada ao carón, e Comerse o mundo, o formato que presenta o propio chef Javier Pena en TVE.

Estellés explicou que fixeran un estudo de mercado, e reflectía que «os programas que mellor funcionan son os presentados por un cociñeiro e unha acompañante». Entón, e dado que xa contaban con Pena, só lles faltaba atopar un acompañante. E a Tamara Falcó, gañadora da última edición de MasterChef Celebrity, non lle custou moito decidirse.

A futura marquesa de Griñón, xa que está á espera de que a Casa Real aprobe o seu nomeamento -«Non son marquesa ata que o decida o rei»- chega co obxectivo de adaptar as «instagrameables» receitas aos seus gustos, para demostrar que todos as poden facer se seguen os pasos do seu compañeiro, que ten unha «paciencia infinita». O programa contará coa presenza dun invitado en cada entrega, por exemplo Agatha Ruiz da Prada, que o probará e dirá que lle parece. Pero non se trata dunha competición entre o chef e a socialité.

De feito, Falcó confesou que ao principio non se atopaba cómoda ao cuestionarlle algún aspecto culinario a Pena, e que se sentía máis «como pique», pero pouco duroulle. A filla de Isabel Preysler e Carlos Falcó recoñeceu que se foi «armando de valentía», e que mesmo o director do programa dicíalle «que lle metese máis cana» a Pena.

Tamara mencionou tamén o seu paso por MasterChef, onde foi «a matacaballo», aínda que asegura que lle falta «unha base de traballo, a máis tradicional», que é a que está a aprender agora. E tantas son as súas ganas por seguir involucrándose no mundo da cociña que se apuntou a un curso que comezaba en abril, pero que se atrasou ata outubro. «Non lle regalaron nada» Pola súa banda, Toñi Prieto, directora de Entretemento de TVE, comentou que «a Tamara non lle regalaron estar no programa», senón que o fixo porque «gañou MasterChef e sabe de cociña, pero non é cociñeira», algo que facilita empatizar co espectador. E engadiu que ao ir tan pegada a gravación á emisión, vailles permitir traballar con produtos de tempada.

Uns produtos gastronómicos de tempada que se encargará de presentar Javier Pena, que viaxará polo país para mostrar aos espectadores a súa calidade, variedade, lugares de produción, e tamén aos agricultores e profesionais responsables deles. O chef considera este formato «o soño de calquera cociñeiro», e dixo sentirse encantado de que alguén como Tamara, a quen catalogou como unha persoa «moi constante no traballo» e «superatenta», replíquelle e vexa as receitas desa forma».