Decae a demanda de comida a domicilio nos restaurantes

ana f. cuba ORTIGUEIRA / LA VOZ

SOCIEDADE

CEDIDA

Algúns negocios xa suspenderon o servizo pola falta de pedidos, que si se manteñen nas tendas de alimentación

29 mares 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

A demanda de comida a domicilio ha ir a menos nos poucos restaurantes da comarca que pecharon as súas portas coa entrada en vigor do estado de alarma, pero mantiveron operativas as cociñas. Algúns nin sequera expuxéronllo e outros, como o mesón Vila Vella, en Cedeira, publicitaron o servizo a través das redes sociais, pero aos poucos días de que se iniciase o confinamento decidiron suspendelo por falta de pedidos.

Casa Rodrigo, en San Claudio (Ortigueira), é dos poucos restaurantes que continúan preparando varios pratos ao día, ademais das pizzas, para a súa repartición ou a recollida no establecemento. «Facemos unha especie de menú, por exemplo, guiso, ensaladilla, tenreira asada e macarróns, e a xente escolle. Hai algún que vén aquí buscalo e nós levámosllelo a varias empresas á hora de comer, para que os empregados non teñan que saír», explica o propietario, David Doce.

Medidas de seguridade

A tenda de Casa Rodrigo permanece aberta, aínda que con cambios importantes para tratar de reforzar a seguridade. Os clientes non poden acceder ao interior, han de gardar cola coa distancia obrigatoria e a compra recíbena a través do espazo aberto no biombo colocado na entrada. «Vendemos máis que antes porque a xente agora móvese menos e compra no sitio que ten máis cerca», constata Doce.

No supermercado A Torre, en Cabanas, tamén se incrementaron as vendas. Diana Sánchez leva 20 anos á fronte do negocio e recoñece que non vira xamais a algunhas das persoas que están entrando estes días no local, e que aseguran ser veciños da zona. Desde que empezou a corentena realiza entre seis e sete reparticións a domicilio. Dentro ou fóra da tenda, extrema as precaucións. «Detrás do mostrador mantés a distancia e intentas desinfectar máis os picaportes, o Concello tamén vén desinfectar por fóra», indica este empresaria.

No Obrador de Laura, en Barracido (Ares), hai pouco movemento. Laura Bárcenas ofrece pizzas, empanadas, repostería e produtos delicatesen, á parte da tenda. «Teño aberto porque é obrigatorio ao ser de primeira necesidade, pero non estou a xerar beneficio ningún, hai moi pouco movemento», admite. No bar-restaurante de en fronte, Casa Carmelita, que tamén rexenta, a reixa está baixada e ninguén sabe cando poderá levantala.

«A xente debe ter medo»

En Valdoviño, a pizzería, hamburguesería e bocatería Pide & Pika segue ofrecendo servizo a domicilio, os venres e as fins de semana, os días que adoitaba abrir na tempada de inverno. «Empezou ben, pero ha ir decaendo e agora está frouxa a cousa. A xente debe ter medo», deduce Miguel Piñón, responsable do establecemento.

No bar Catro Camiños, coñecido como o pendello de Boebre (Pontedeume), comparten o diagnóstico: «A xente está asustada». «Falamos co Concello, por se é necesario preparar comida e levarlla a xente maior que vive soa ou á residencia de anciáns», comenta Sonia Orgeira, lista para atender encargos, se é que chegan.