Con menos de dous anos inxeriu unha carne de Lidl que contiña a bacteria E. Coli
16 sep 2019 . Actualizado ás 13:15 h.Cuado tiña 23 meses, Nolan Moitt, comeu unha hamburguesa que os seus pais compraran en Lidl. A carne estaba contaminada coa bacteria escherichia coli (E. Coli).
quedou parapléxico e durante os últimos oito anos non puido nin camiñar, nin falar, nin comer. Necesitaba atención as 24 horas do día. Este sábado, finalmente, faleceu, segundo anunciou Lle Parisien.
En total, 15 nenos resultaron infectados en Hauts-de-France no ano 2011 tras comer esas hamburguesas. Nolan foi o único dos afectados que quedou con secuelas neurolóxicas graves. O resto de pequenos desenvolveron síndromes hemolíticos e urémicos (SUH).
«Nolan morreu o sábado pola mañá debido aos efectos da súa intoxicación. Foi unha dura proba porque non deixou de sufrir en ningún momento: as extremidades que se deforman, os ósos rompen, tivo que someterse a varias cirurxías, non podía comer, tragar, falar, moverse porque xa non tiña coordinación ", dixo Florence Rault, avogada do neno e a súa familia.
Os xefes de Seb-Cerf, que comercializaban filetes conxelados coa marca Steak Country, foron xulgados por un tribunal do norte de Francia en 2017. O ex xefe Guy Lamorlette, agora de 78 anos, foi condenado a tres anos de prisión por non realizar controis sobre a carne.