Falece a rioxana Marisa Sánchez, premio Nacional de Gastronomía e alma do Echaurren

EFE

SOCIEDADE

EFE

Representaba a cuarta xeración dunha familia que en 1898 converteu unha pequena fonda para dilixencias nun hotel e restaurante de referencia

19 ago 2018 . Actualizado ás 16:19 h.

Marisa Sánchez (Ezcaray, A Rioxa, 1933), distinguida en 1987 co Premio Nacional de Gastronomía e alma do Echaurren Hotel Gastronómico, de Ezcaray (A Rioxa), faleceu hoxe aos 85 anos no Hospital San Pedro de Logroño.

O seu fillo, Francis Paniego, dúas estrelas Michelín no Echaurren moderno e outra no restaurante Marqués de Riscal, no Cego (Álava), fixo pública hoxe a noticia nas redes sociais, así como o propio restaurante, nunha nota.

Marisa Sánchez, propietaria do Hotel Echaurren, representa a cuarta xeración dunha familia que en 1898 converteu unha pequena fonda para dilixencias nun hotel e restaurante, xerme do que hoxe é o Echaurren Hotel Gastronómico.

Deu os seus primeiros pasos no oficio aos 15 anos, cando tivo que servir unha voda en ausencia dos seus pais.

Con décadas de duro traballo, cariño polos seus clientes e a inestimable axuda do seu marido, Félix Paniego, logrou converter o hostal familiar nunha referencia da gastronomía rioxana.

As súas delicadas croquetas, os seus refinados guisos e as súas suculentas potaxes valéronlle o Premio Nacional de Gastronomía ao Mellor Xefe de Cociña en 1987.

No 2010, xa retirada, recibiu a Medalla de Ouro ao Mérito no Traballo e un ano despois a Medalla de Ouro da Rioxa.

Os seus fillos Marisa, José Felix e Francis Paniego, continúan á fronte do negocio guiados por «o seu valioso exemplo», detalla o comunicado.