O menú do mellor restaurante do mundo custa 250 euros

Javier Becerra
Javier becerra REDACCIÓN / LA VOZ

SOCIEDADE

A Ostería Francescana, o local que serve pratos tan provocativos como o famoso «!Caeume a torta de limón!», volve ao número uno

21 jun 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

Degustar o menú do restaurante italiano Ostería Francescana supón desembolsar 250 euros. Son dez pratos sacados da súa refinada cociña, que se poden maridar con viño por 140 euros máis. Trátase do menú degustación do que desde o pasado martes volve ser o mellor restaurante do mundo para The World's 50 Best Restaurants. Xa figuraba no máis alto alí no 2016. Esta semana recuperou o trono. E con iso, o interese polo establecemento vólvese a multiplicar.

Quen desexe sentarse nunha das súas mesas para probar as delicatesens que elabora o cociñeiro Massimo Bouttura debe tomarllo con calma. Como é habitual neste tipo de restaurantes de luxo hai que reservar con moito tempo de antelación. Ata o mes de outubro teñen todo cuberto. O próximo 2 de xullo ábrense as listas de novo para quen desexe comer en novembro ou decembro.

Que poderá saborear? Pois de primeiros hai cousas como espaguete cociñado en caldo de crustáceos con tartar de gambas vermellas e verduras; raviolis de allos porros, foie gras e trufa; carafio, lebre e herbas aromáticas; ou tortellini en miniatura á modenesa servidos en caldo de capón.

Entre os segundos, lagosta con salsa dobre, aceda e doce; robaliza con salsa holandesa; lechón con verduras encurtidas e vinagre balsámico tradicional Villa Manodori; filete de tenreira Rossini con foie gras e caviar; ou chuletón de boi servido cunha mestura de herbas aromáticas.

Cociñeiro carismático

Massimo Bouttura é unha das grandes celebridades da gastronomía mundial. Apaixonado e innovador a partes iguais, logrou que o seu restaurante situado no corazón de Módena lograse fama internacional. Non o tivo doado, xa que a súa proposta chocaba coa tradición italiana. Un dos seus primeiros pratos era colocar (só) seis tortellini en liña. Despois, sorprendeu cunha revisión da lasaña sen pasta. A pesar da reacción negativa dos clientes non decaeu. Bordeando o peche, insistiu. O chef Ferrán Adrià ceou no seu local e animouno a irse a El Bulli. Foi, aprendeu técnicas e puntos de vista. Volveu e no 2001 o destino sorriulle: un crítico gastronómico parou na cidade debido a un accidente, entrou no seu local, ceou e quedou marabillado. O diario Expresso recolleu a súa crítica. Ao ano seguinte xa tiña unha Estrela Michelin. No 2011, tres

Algúns dos seus pratos máis soados son As cinco idades do parmesano e ¡Caeume a torta de limón! Este último naceu dun imprevisto cando tiña dous destas tortas e unha caéuselle. Desde entón, decidiu presentala sempre como ese pequeno desastre.