As irmás Sanmartín mostran as posibilidades gastronómicas do galo piñeiro no Pino

Patricia Calveiro Iglesias
P. Calveiro SANTIAGO / LA VOZ

O Pino

CEDIDA

Prepararon unha receita tradicional e outra contemporánea nun showcooking do programa Sabores e Saberes do Camiño que rendeu homenaxe a esta carne de raza autóctona

01 may 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

As irmás Cristina e Cecilia Sanmartín, de Casa San Martín (restaurante de Lalín distinguido co premio de gastronomía Galo de Curral) puxéronse ao mando dos fogóns no Pino para mostrar as posibilidades do galo piñeiro en o showcooking de Sabores e Saberes do Camino, que rendeu homenaxe a esta carne de raza autóctona na súa terceira sesión. Prepararon para a ocasión unha receita tradicional transmitida de xeración en xeración, así como unha elaboración máis innovadora como é a vieira con chacina de galo piñeiro. O acto contou coa presenza da directora xeral de Turismo, NavaCastro ; o alcalde do Pino, Manuel Taboada, e o vicepresidente de Efas de Galicia, Enrique Rodríguez. «O galo para nós é un dos produtos cárnicos galegos nos que se reflexa a calidade e a tradición da nosa terra», subliñou Cecilia.