Pilucha e Juan, taberneiros de Negreira, protagonistas dunha homenaxe audiovisual á profesión

Patricia Calveiro Iglesias
P. Calveiro SANTIAGO / LA VOZ

NEGREIRA

YOUTUBE

O matrimonio que rexentou os últimos anos O Piolo, en Gonte, lembrou vellos tempos na rodaxe da serie documental Arrieiros Somos, incluído o día en que Arzak cruzou as portas do seu negocio e converteuse en parte da familia

31 mares 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

 Juan Freire e Pilar García (Pilucha) son os protagonistas de un capítulo da serie documental Arrieiros Somos no que se rende unha homenaxe ás tabernas de outrora, como a súa. O Piolo, na parroquia de Gonte (Negreira), converteuse na casa de veciños e visitantes durante seis décadas. Ata o reputado chef Juan Mari Arzak acabou formando parte da familia, tras cruzar a porta do establecemento barcalés un inesperado día no que se cocían roxóns na cociña. 

«Traballei 365 días ao ano, sen coller vacacións nunca», conta ela, ata que con 66 anos xubilouse e tivo por primeira vez tempo libre. Con todo, o matrimonio di que alí foi feliz, aínda cando a maior parte dos días tivesen que comer de pé no medio da trasfega, e emociónanse cando falan da falta de substitución. «Dame pena que isto vaia á ruina», laméntase Juan. Ambos lembraron vellos tempos durante a rodaxe da serie que produce Claqueta Coqueta e conduce Rubén Riós. Pilucha explica que naceu, literalmente, na taberna familiar aberta polos seus pais en 1945 e lembra que foi a primeira que houbo nesa estrada ata chegar a Xallas e a última que quedou en pé.