O Arzúa rescata un empate na segunda metade

ARZÚA

ANA GARCÍA

Encadea sete xornadas sen perder

05 dic 2021 . Actualizado ás 00:14 h.

Sofán e Arzúa completaron un rifado duelo que arrincou con varias chegadas á área rival por parte de ambos os conxuntos. Pero foron os locais os que abriron a lata cun centro de Martín Pereira que entrou directo. Corría o minuto 12. O gol impulsou aos carballeses que, instantes despois, tiveron unha ocasión moi clara para anotar o 2-0. Un tiro de Raúl sacouno Christopher e, o rexeite, aproveitouno Alexandre, pero marchouse fóra. Pola súa banda, os foráneos gozaron dun achegamento a balón parado, que o cérbero Brais evitou sen problemas.

Tras a continuación, o fútbol directo incrementouse por ambas as escuadras. Chollas axitou o banco con tres rotacións e fornecéronlle efecto, pois foron precisamente os tres xogadores incorporados os que armaron a xogada do empate a un no minuto 54. Iván García recortou na banda esquerda, cedeuna a Toni Vilar, que centrou a Brais Pedreira e leste rematou ás mallas.

Non tardaron en reaccionar os rojillos que, apenas dez minutos máis tarde, elevaron ao electrónico o 2-1 ao remachar Iván Martínez un córner. O central do Sofán lesionouse, o que provocou os primeiros cambios de Alberto Rodríguez. Cando o partido xa parecía pechado, presentouse o pichichi do Arzúa, Chiño, para incrementar a súa conta e a do equipo: 2-2.

Quedaban pouco máis de dez minutos e o Sofán empurrou en busca da vitoria. Os locais reclamaron falta ao bordo da área sobre Kolie, na súa chegada máis clara, pero o árbitro non viu nada punible. Con este resultado o Arzúa alonga a sete o número de xornadas seguidas sen perder.

Ficha técnica

Sofán 2: Brais; Borja Pita, Gody, Dani Becerra (Kolie, min 65), Iván Martínez; Manu Barbeito (Paulo, min 81) e Canedo; Martín, Fabián e Alexandre (Juanjo, min 81); e Raúl (Fita, min 65).

Arzúa 2: Christopher; Viqueira, Marcos Rodríguez, Aleix Ruiz e Bilal (Óscar Lorenzo, min 65); David García (Iván, min 45), Enjamio; Iñaki, Pedro delgado (Toni Vilar, min 45), Vigo (Brais Pedreira, min 45); e Chiño.

GOLES: 1-0, min 12: Martín Pereira. 1-1, min 54: Brais Pedreira. 2-1, min 63: Iván Martínez. 2-2, min 79: Chiño.

ÁRBITRO: López Fernández. Amoestou con cartón amarelo aos locais Canedo e Fabián, e aos visitantes Pedro Delgado, Chiño e Marcos Rodríguez.