ARZÚA

Sandra Alonso

Dous goles en só vinte segundos renderon ao inocente cadro mariñán

30 novs 2020 . Actualizado ás 13:18 h.

O Arzúa atopou no Viveiro á vítima ideal para desatar o seu talento. O cadro mariñán, moi inocente nas dúas áreas, ofreceu demasiadas facilidades no Viso, e os pupilos de Javi Rey non desaproveitaron a oportunidade de darse un festín e celebrar catro goles, os mesmo que acumulaban nas cinco xornadas anteriores, ante un rival que xa encaixou 15 en seis duelos.

Todo se lles puxo de cara aos locais aos nove minutos. Unha cesión aparentemente doado de Uriol para Cedrón converteuse en córner e desencadeou a tormenta. Manu Casal aproveitou o agasallo cun lanzamento maxistral que se converteu en gol olímpico, e apenas 20 segundos despois Borjita gañoulle a carreira a Edgar e cravou o 2-0 tras unha deixada de Lodeiro.

Os protagonistas do segundo intercambiaron os seus papeis pouco despois para ampliar a diferenza noutra xogada na que leron ben os espazos ás costas da zaga mariñá. E aínda antes da media hora Alberto Blanco rematou lixeiramente desviado tras dous bos caneos nunha internada pola esquerda.

Os de Chusky non mostraron máis que un tímido simulacro de reacción xusto antes do descanso nun centro de Rolle que se envenenó para que Marqueta sacáseo da escuadra e un libre directo de Xaime que se foi por pouco. O carrusel de cambios no descanso tampouco lles serviu para moito máis que para facerse coa posesión.

Borjita aínda puido fai máis sangue con dous cabezazos. Un repeleuno o traveseiro, e o outro Cedrón. Foi Queiruga, con outro croque, o que completou a goleada nun córner.

ARZÚA, 4: Marqueta; Dani Blanco , Pedro Delgado, Queiruga (Taboada, min. 77), Eiró, Vivito, Brais Pedreira, Manu Casal (Manu Casal, min. 77), Lodeiro (Iker Furtado, min. 63), Alberto Blanco (Iván García, min. 77) e Borjita (Diego Fuentes , min. 77).?

VIVEIRO, 0: Cedrón; Agus (Dani Montes, min. 46), Uriol, Edgar, Pablo Rey (Pablo Louzao, min. 77), Xaime, Iván (Asier, min. 46), Javi Rey , Meitín (Facu, min. 77), Vicente e Rolle (Gerardo, min. 46).

GOLES: 1-0, min. 9: Manu Casal. 2-0, min. 10: Borjita. 3-0, min. 23: Lodeiro. 4-0, min. 68: Queiruga.

ÁRBITRO: Villanueva Carballo (Pontevedra). Amarelas a Iván, Javi Rey , Vicente e Gerardo, do Viveiro.