
Lucía Freitas incorpórase ao proxecto do hotel de José Antonio Liñares, que reabriu o seu xardín
18 jul 2025 . Actualizado á 06:56 h.Coa estrela Michelin Lucía Freitas á fronte celebrouse onte a reapertura ao público dunha das terrazas máis demandadas de Compostela. O Hotel Costa Vella inicia así unha nova etapa na que o equipo da recoñecida chef —que tamén dirixe os restaurantes A Tafona e Lume— é o encargado da nova proposta hostaleira e gastronómica.
Esta reapertura foi posible grazas á vontade de colaboración e á visión compartida entre dous proxectos locais, o da popular chef e o do hostaleiro José Antonio Liñares, que entenden a hostalería como parte fundamental do tecido urbano, social e da imaxe da cidade. Así, a intención de ambos consiste en manter a súa esencia, o seu carácter especial e a súa accesibilidade nunha carta que combina unha sorte de brunch galego con pratos doces e salgados.
Hai días que as redes sociais do hotel do centro histórico crearon expectación entre os composteláns. Unha imaxe do portalón do Hotel Costa Vella de Santiago xunto á mensaxe de «Ábrete Sésamo!», anunciando o sábado pasado a reapertura dun dos espazos máis emblemáticos da capital.
Se a terraza do Hotel Costa Vella pechou o pasado febreiro foi, segundo aclaraba o propio Liñares, para facer unha pausa e repensar un espazo de beleza pero que, polo desnivel do xardín e a súa configuración, implicaba dificultades loxísticas.