Sicilia in Bocca, en Santiago en tamaño familiar

Juan María Capeáns Garrido
Juan capeáns SANTIAGO / LA VOZ

SANTIAGO

PACO RODRÍGUEZ

Domenico Bartolotta abre o seu segundo italiano en Rosalía de Castro, que será máis grande, con terraza, forno de leña, pasteleiro e xeados caseiros

08 may 2021 . Actualizado ás 23:41 h.

A idea de saír máis fortes da pandemia parecía máis unha frase de autoaxuda colectiva que unha análise socioeconómica certeira, pero Domenico Bartolotta (Palermo, 1971) vaino conseguir. O hostaleiro italiano, asentado en Compostela desde hai case unha década polo influxo da súa muller, a fisterrá Isabel Blanco, leouse a masa de pizza á cabeza e vai ampliar o seu negocio, o restaurante Sicilia in Bocca, recuperando un local baleiro no número 78 de Rosalía de Castro, practicamente en fronte á actual pizzería, cuxo forno seguirá funcionando para os pedidos a domicilio. Se os oficios e provedores cumpren, abrirá este mes de maio.

O baixo é unha agradable sorpresa mellorada polo interiorista Serxio Caamaño, que acertou ao combinar os muros de mampostería, o ladrillo e a madeira nas zonas de traballo, e respectando elementos tradicionais da casa orixinal que serven de antesala a un gran comedor, unha primeira terraza cuberta e un xardín exterior paralelo á ruela de Dereito que promete . En total suma 150 prazas.

Do bo facer do Sicilia in Bocca falan os recoñecementos nos últimos anos -Just Eat considerouno no 2019 como o mellor italiano de España de comida a domicilio- e o seu sólido primeiro posto nos portais de reputación, pero o novo proxecto ha motivado aínda máis a Bartolotta, que pretende abrir polas mañás para servir almorzos e aspira a ofrecer unha copa tras as ceas. Para iso contará cun coctelero e un pasteleiro siciliano con experiencia, que tamén elaborará os xeados caseiros. Contando co posto nun mercado gastronómico, o emprendedor terá un persoal de trinta traballadores, con persoal local e italiano, un equilibrio que tamén buscará na selección de ingredientes para ampliar unha desas cartas nas que custa decidir, cun centenar de referencias entre ensaladas, pastas, hamburguesas, focaccias, calzones e pizzas,

A pandemia mantivo en albas a Bartolotta, pendente da mamma e da súa irmá, en Italia . Xusto hai un ano arrimou o ombro levando durante dúas noites un centenar de pizzas ás urxencias do Clínico para animar as gardas aos traballadores. O virus aumentaba e os ingresos estaban baixo mínimos, pero foi xeneroso no momento máis delicado e non perdeu o optimismo. A vida traía limóns, e el decidiu facer limoncello.