Ignacio Javier Calvo Ríos
NASO CALVO SANTIAGO / LA VOZ

SANTIAGO

Aurelio Flórez

O porteiro branquiazul detivo un penalti e realizou varias paradas de moito mérito

08 may 2021 . Actualizado ás 21:27 h.

A falta do Marino -Racing de Ferrol de hoxe, o Compos conseguiu abandonar momentaneamente o faroliño vermello da segunda fase de competición tras igualar no campo do Langreo: 0-0. O porteiro branquiazul, Borja Rey , foi o gran protagonista do choque. O cérbero suplente de Yago Iglesias foi o heroe do partido ao deter un penalti no tempo engadido da primeira parte, na que realizou outras dúas grandes intervencións que evitaron o tanto do conxunto asturiano. Tras o descanso, o gardameta volveu lucirse.

Na primeira parte, o Langreo foi mellor que o Compostela. Os locais dispuxeron da primeira acción de perigo nun lanzamento de Miguel Santos que se foi fóra. Respondeu o Compos por medio de Bicho, cun lanzamento que rozou o pau.

Pasada a media hora de xogo inicial, o Langreo se desmelenó e asediou ao equipo galego. Entón apareceu a figura de Borja Rey . A primeira das súas grandes intervencións chegou nunha acción de Allyson. Camiño do intermedio, volveu lucirse nun disparo de Ketu. No tempo engadido, o colexiado sinalou penalti nunha acción do central Álvaro Casas, que agarrou pola camiseta a Allyson cando o dianteiro se dispuña a cabecear un balón lateral. Jorge Hernández foi o encargado de executar o máximo castigo. Borja Rey aguantou e desviou o lanzamento.

No segundo tempo, o Compos mellorou e xa puido controlar o partido. Estivo mellor que o rival, con maior posesión. Sentiuse máis cómodo sobre o terreo de xogo. Con todo, a mellor acción deste período volvérona a protagonizar os locais. Ketu disparou de lonxe e Borja Rey , cunha gran estirada, enviou o esférico a córner. Volveu salvar ao Compos.

Na recta final, o Compos ordenou ben o seu defensa e aguantou sen grandes sobresaltos o empate, nunha segunda parte na que debutaron en Segunda División B dous xuvenís, cuarto e quinto desta tempada. Yago Iglesias puxo en xogo a Roque e a Yago, que tiveron pouco máis dun cuarto de hora para lucirse na nova categoría.

FICHA TÉCNICA

(0) LANGREO: Dennis, Miguel Santos (Cristian, min 68), Puras, Gonzalo, Alain (Stambo, min 81), Álvaro Gómez (Kang, min 81), Marenyá, David Iglesias , Jorge Hernández (Álvaro Muñiz, min 60), Allyson (Rabii, min 68) e Ketu.

(0) COMPOS: Borja Rey , Sergio Pereira, Matías Vesprini, Álvaro Casas (David Soto, no descanso), Guille Torres (Roque, min 75), Roberto Baleato, Bicho, Miki Villar (Jimmy, min 58), Gabri Palmás (Yago, min 75), Brais Abelenda (Samu, min 58) e Primo.

GOLES: 0-0.

ÁRBITRO: José Alberto Pardeiro Ponte (cántabro). Amoesto ao local Puras e ao visitante Álvaro Casas.

INCIDENCIAS: Partido da sexta e última xornada da segunda fase en Segunda División B. Despedida da tempada para Langreo e Compos.