Os sabores das Terras de Melide, en «Come a comarca»

O programa televisivo, que se emitirá este martes pola TVG, contará coa participación de chefs da comarca


Na carta para degustar os sabores das Terras de Melide, cazoliña de polbo con gamas e cogomelos, bacallau á grella e ricos con mousse de queixo de Arzúa. Nos fogóns para sacar todos os seus matices, por unha banda, reputados cociñeiros da zona expertos na elaboración destes produtos, e, por outra, os concursantes do programa televisivo Come a comarca, que no capítulo ofrecido este martes pola Televisión de Galicia recala en Melide.

Nesta ocasión, o equipo de concursantes do programa contará como guía con Pedro Coego, do Recuncho do Convento, en Melide, que será o cociñeiro infiltrado. El foi o encargado tamén de deseñar o menú do duelo culinario deste concurso televisivo de Voz Audiovisual. «Foi unha experiencia agradable, son profesor de hostalería en Lugo e gústame que a xente poida coller aprendizaxes positivos sobre a gastronomía», asegura Coego, para quen o importante na cociña «é ir aprendendo cousas novas». En canto aos concursantes, «viáselle moita actitude positiva e iso é ou esencial». En canto á elección do menú, explica que o polbo «está moi arraigado á Melide polas feiras e ou Camiño». O mesmo pasa co bacallau «porque antigamente ou peixe que se consumía non interior tiña que ter unha conservación, como é ou salgado, e tínganse nas casas as follas do bacallau». Para rematar, no tema das sobremesas, a elección foron os ricos, sobremesa típica. O cociñeiro e profesor considera positivo este tipo de iniciativas encamiñadas a «apontoar e promocionar a gastronomía tradicional galega».

Un dos que ofreceu as claves aos concursantes para sacar o máximo de sabor aos produtos foi Ernesto Pereira, de Pulpería A Garnacha (Melide). Unha das cuestións nas que lle insistiu é que «ou polbo botar na auga e non hai que subilo e baixalo varias veces», ademais doutros consellos sobre a cocción do cefalópodo. O equipo do programa, que está presentado por Fran Cañotas, tamén recibiu os consellos de Juan José Rodríguez, de Casa Juanito (Melide); de Diego, do Restaurante Xaneiro (Toques); de Anxo López, de Casa do Queixo (Sobrado); e de Rubén Rodríguez, de Casa Melchora (Melide).

Unhas pautas que logo foron claves para enfrontarse na Praza do Convento de Melide ao equipo de profesionais da comarca, que estivo formado por Mercedes Parrado, de Pulpería Ezequiel (Melide); por Sandra Sánchez, da cafetería Praza (Sobrado dos Monxes); e de Alberto Rodríguez, de Pastelería Estilo (Melide). Este último explica que a experiencia «foi boa e divertida», apuntando que para o equipo de profesionais o reto tamén é importante pola presión do tempo e o non estar no lugar de traballo habitual. Ademais, destacou a importancia de «dar a coñecer o produto, porque Melide se coñece polos melindres, pero o rico é o gran descoñecido da repostería tola». ¿O gañador deste duelo na Praza do Covento? A resposta chegará este martes pola noite na TVG.

Coñece a nosa newsletter con toda a actualidade de Santiago

Creamos para ti unha selección de noticias da cidade e a súa área metropolitana para que as recibas no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votacin
2 votos
Comentarios

Os sabores das Terras de Melide, en «Come a comarca»