SANTIAGO

xoan a. adoitar

Marcaron o pichichi Iker Furtado (xa leva 19), Álvaro e Diego Enjamio

27 ene 2020 . Actualizado ás 18:09 h.

O Arzúa conseguiu a súa terceira vitoria consecutiva no Viso. Derrotou por un contundente 3-0 ao As Pontes, con goles de Iker Furtado (leva 19) e Álvaro, na primeira parte, e Diego Enjamio, xa no segundo período. Con 31 puntos na súa marcadora, o Arzúa achégase cada vez máis ao obxectivo da permanencia no ano da súa estrea en Terceira.

Non se lle puideron pór mellor as cousas ao Arzúa, que nada máis empezar a rodar o balón no municipal do Viso adiantouse no marcador. O pichichi, o mellor nove da categoría, rompeu o equilibrio ao minuto de comezar o duelo. Iker Furtado bateu a Liz ao aproveitar un centro lateral de Brais Pedreira.

O equipo de Alberto López soubo administrar moi ben esta renda inicial. Nunca perdeu os nervios e soubo manexar ben os tempos do encontro. O As Pontes non guindou a toalla e intentou buscar a igualada durante toda a primeira parte. Foron corenta e cinco minutos moi intensos nos que os locais desaproveitaron varias opcións para incrementar a vantaxe. Na recta final do primeiro acto, Álvaro, cun potente zurdazo desde fóra da área, volveu marcar para a escuadra branquiazul, chegándose ao intermedio do choque con dous tantos de renda para o Arzúa. Voou o meta visitante, pero non chegou ao balón.

No segundo tempo, o partido seguiu o mesmo guion, co Arzúa defendendo ben a clara vantaxe e cun As Pontes máis decidido a buscar o gol que lle metese de novo no encontro. O cadro visitante intentou irse cara arriba e creou máis espazos na súa liña defensiva. O Arzúa aproveitou moi ben esta situación e xerou varias accións de perigo que puideron acabar en gol. Pasada a media hora de xogo do segundo tempo, o Arzúa volveu ver porta. Esta vez foi Diego Enjamio quen acertou ante o portal visitante.

Co 3-0, o As Pontes baixou a garda e entregouse. O Arzúa limitouse a conservar a sólida diferenza e o encontro xa apenas tivo nada que destacar na recta final. Un par de ocasións máis, pero nin Arzúa nin As Pontes foron capaces de mover o marcador.

FICHA TÉCNICA

(3) ARZÚA: Marqueta, Isra Pérez, Caio, Marcos, Ramos (Fernando, min 66), Guedes (Álex Pérez, min 75), Brais Pedreira, Álvaro, Diego Enjamio, Íñigo (Vázquez, min 75) e Iker Furtado.

(0) AS PONTES: Liz, Maroñas, Álex, Caridade, Dani Fernández, Paxaro, Gonzalo, Fidi (Sergio, min 61), García, Carlos López e Cambón (Sánchez, min 72).

Goles: 1-0, min 1: Iker Furtado.

2-0, min 44: Álvaro.

3-0, min 71: Diego Enjamio.

Árbitro: Alejandro Ferreiro Méndez (Lugo). Só amoestou a xogadores do conxunto local. Viron a amarela Isra Pérez, Caio, Diego Enjamio, Fernando e Marqueta.

Incidencias: Partido da xornada 21 do grupo primeiro de Terceira División disputado no campo municipal do Viso de Arzúa.