SANTIAGO

Sandra Alonso

Soubo defender a súa renda e sufrir cando máis apertaron os locais

06 dic 2019 . Actualizado ás 21:42 h.

O Santiago Futsal sumou tres puntos de ouro en Elxe, nun partido moi completo no que soubo mandar de saída e sufrir cando máis apertou o rival. Brais foi un muro debaixo dos paus e a iso sumáronse dous factores que outras veces xogaron en contra: a efectividade ante a portería contraria e o chisco de fortuna en momentos puntuais, porque tras o intermedio, e despois de que Pelei acurtase distancias no marcador, os locais enviaron un par de balóns aos paus.

O partido púxoselle de cara ao colectivo de David Rial cun gol de Dani Blanco no segundo pau, nunha acción de estratexia á saída dun córner. Era o minuto cinco e no trece chegou o segundo, cun zambombazo de Brian Néboa nun lanzamento de falta.

A primeira metade tivo cor visitante. O Santiago Futsal maniató ao rival, que apenas creou perigo. E cando intimidou, apareceu Brais.

Tras o intermedio cambiaron as cousas. Pelei anotou tras recibir dentro da área e o Elxe creceuse. E case de inmediato Kiwi estrelou un balón no pau.

A igualada parecía estar cada vez máis preto. Pero o que chegou foi o terceiro tanto santiagués, obra de Pirata nunha transición. Kiwi volveu toparse co poste e nos últimos cinco minutos Rubi se enfundó a camiseta de porteiro xogador. Brais volveu mostrarse infranqueable.

Elxe 1: Kike, Pelei, Rubi, Jordi e Ramón —cinco inicial— Iborra, Kiwi, Juanito, Reda, Samu

Santiago Futsal 3: Brais, Alberto, Ismael, Brian Néboa e Adrián Pirata —cinco inicial— Gambín, Dani Blanco , Peerapat, Nito, Iván Beltrán e Jorge Montiel.

Goles: 0-1, min 5: Dani Blanco . 0-2, min 13: Brian Néboa. 1-2, min 21: Pelei. 1-3, min 27: Adrián Pirata.

Incidencias: Pavillón Esperanza LAG. Partido correspondente á décimo terceira xornada de Liga en Segunda División, adiantado ao venres.