Condena granate en Madrid

PONTEVEDRA CIDADE

axencia LOF

Un gol anulado no último momento enterra as aspiracións dun Pontevedra que reaccionou na segunda parte tras un mal arranque

12 oct 2019 . Actualizado ás 22:15 h.

E non foi capaz o Pontevedra de remontar o dous a cero co que o Castela se plantou no minuto trece de xogo. Os granates non entraron ben no partido, non se sentiron cómodos e pagárono cunha nova derrota demasiado cara para o equipo. O paso polo vestiario cambiou por completo o estado anímico. Despois dun nefasto primeiro tempo, reaccionaron e souberon plantarlle cara aos de Raúl González, un gol de Adighibe abriu a esperanza vendo que o nixeriano seguía mandando nas seguintes xogadas. Tiveron a oportunidade de marcar máis goles, pero un iluminado Altube e a falta de eficacia dos atacantes visitantes acabaron concluíndo coa vitoria merengue, que soubo aguantar o resultado e resistir as acometidas do bando galego que terá que agardar á próxima fin de semana para remontar o voo aos postos altos da clasificación despois de meterse na mochila unha nova derrota.

Arrincaba o encontro sobre o verde do dei Stéfano cos galegos defendendo as primeiras galopadas dos brancos, un disparo tímido de Pedro directo ao lateral da rede abría as ocasións. Outra vez os primeiros minutos condenan ao Pontevedra. Non tardou en chegar o primeiro gol para os locais, un gran centro de Baeza en liña de fondo chegou ao pé de Ayoub que colocou á perfección o esférico para que nada puidese facer Edu. Pero non tardaría en chegar a reacción dos pupilos de Luismi Areda, xa que un minuto máis tarde do tanto branco, chegaría unha dobre ocasión, a primeira para Álex Fernández, de falta directa, mandaba o balón rozando o traveseiro, despois sería Adighibe quen ao recibir un balón na área moza non chegou a golpealo por agardar. Os madridistas non baixaban o ritmo, a banda dereita protagonizaba o inicio das xogadas de perigo.

Polo centro íase a orixinar o segundo do Castela, un pase espectacular de Antonio Blanco entre liñas deixaba só a Baeza que, a pracer disparaba co interior do seu pé esquerdo para mandar o balón ao fondo da rede. O 2-0 no marcador enmudeceu o banco granate. Estaba a ser o peor inicio do Pontevedra no que leva de tempada. E iso que perdeu 4-1 e 1-5. O segundo gol provocou que o ritmo de xogo descendese, notábase que o arreón dos primeiros minutos dos brancos implicaba unha gran carga física e os xogadores de Raúl González necesitaban recuperar, ía ser neste momento no cal os pontevedreses comezasen a orixinar as xogadas de perigo cun lanzamento de Víctor Vázquez, que estivo a piques de acurtar as distancias no marcador cun croque que enviou ao traveseiro da portería defendida por Altube. Pedro sería o seguinte en contar cunha gran ocasión, un pase en profundidade sería aproveitado polo vinte e un merengue para achegarse ao terceiro, pero o seu disparo desde a frontal marchouse por amais da portería.

Barullos defensivos

Debido ao gran despregamento físico os brancos comezaban a fiar longas posesións, agardando os barullos defensivos do Pontevedra para causar máis dano nas bandas, o seu punto débil. Chegábase ao tempo de descanso co dous a cero no marcador e un conxunto granate moi danado polo seu mal inicio no partido.

Botábase de novo o balón a rodar e a primeira ocasión sería para os galegos, un centro desde a esquina de Álex Fernández sería rematado por Pol, que se anticipaba a todos os defensas madridistas e forzaba unha gran parada de Altube, que tivo que deter en dous tempos. Estaba a ser un bo inicio para os de Luismi. Un balón morto na área foi rematado por Adighibe, que enviou ao traveseiro tras realizar unha tijereta. Apertaba o Pontevedra e os merengues sufrían na tarefa defensiva.

É certo que o Pontevedra mandaba no número de ocasións, pero os de Raúl González aproveitaban moi ben os espazos que creaba a defensa galega. Chegaba o premio do gol para o Pontevedra, un jugadón pola esquerda de Álex González finiquitaría realizando un pase da morte para un Adighibe que non perdoaba e recortaba as distancias no luminoso. Comezaba un partido novo, dous minutos despois do gol os granates contarían con outra gran ocasión, un disparo dentro da área de Víctor que despexaba cos pés Altube.

Apertaban máis que nunca os pontevedreses, ambos os técnicos introducían xogadores de refresco, pero non variaba o estilo e os visitantes continuaban buscando o gol do empate sen cesar. Os últimos minutos foron tremendamente intensos, o Castela aguantaba atrás e labraba desde a súa portería longas xogadas co balón no seu poder, eran coñecedores de que o tempo estaba a se esgotar, circunstancia coa que souberon lidar no último tramo. Finalizaba o encontro cun gol anulado por fóra de xogo para o Pontevedra que vía derrubarse un soño que tocaban cos dedos das mans, o Madrid Castela oficializaba os tres puntos.

?Castela: Altube, Guillem, Chust, Javi Hernández, Fran García, Antonio Blanco , Marvin (Feuillassier, min 77), Baeza (Dotor, min 90), Ayoub (Bravo, min 68), Jordi ; Pedro

Pontevedra: Edu; Nacho López, Víctor Vázquez 3, Pol 3, Álex González Berrocal 2, Álex Fernández; Romay, Adighibe, Álvaro Bustos (Rivera, min 84); Pedro Vázquez (Javi Pazos, min 73).

Goles: 1-0, min. 6: Ayoub. 2-0, min. 13: Baeza. 2-1, min 61: Adighibe.

Árbitros: Orellana Cid (comité colexio andaluz). Amarela aos locais Marvin, Ayoub, Jordi e Fran García; e aos visitantes González e Nacho López e expulsou a Luismi Areda

Incidencias: Uns 1.200 espectadores no Alfredo dei Stefano