«Non había nada semellante en Pontevedra e non o hai en Galicia»

Alfredo López Penide
L. Penide PONTEVEDRA / LA VOZ

PONTEVEDRA CIDADE

Ramón Leiro

Ilham O Gad Essafi e a súa irmá Khadija abriron en Pontevedra o primeiro restaurante de comida árabe-marroquí de Galicia

25 mares 2019 . Actualizado ás 17:08 h.

Desde hai pouco máis de tres semanas, Pontevedra conta co primeiro restaurante de comida árabe-marroquí de Galicia. O Dükela toma o nome da rexión da que proceden Ilham O Gad Essafi e a súa irmá Khadija. «Dediqueime á hostalería e sempre quixen abrir a miña propio local. Entre os meus amigos e a miña parella, que son de aquí e aos que lles gusta a comida árabe, convencéronme. O meu marido preguntoume: 'Por que non pos algo de comida árabe?'. 'Bo, pois imos intentalo. Se sae ben, pois ben e se non, cambiamos'», remarca Ilham.

-Como está sendo a acollida?

-Espectacular. Impresionante. «Bárbaro», como dixo un arxentino. Non había nada semellante en Pontevedra e non o hai en toda Galicia. Non me podo queixar.

-Cal é prato máis demandado?

-Unha tenreira con ciruelas caramelizadas que encantou a algúns chefs que viñeron por aquí. Desfaise na boca. Pero tamén o pito ao limón, o petisco moruno de verdade -recalca o de verdade-... Traballamos todo con carne fresca do día e aí nótase a calidade dos pratos. Recomendo á xente que o probe e que lle dea unha oportunidade. Moita xente pensa que é moi especiada, pero non. Está todo na súa xusta medida, non está en exceso.

-Que foi o máis complicado?

-O papelorio, en xeral.

Máis noticias gastronómicas