PONTEVEDRA CIDADE

LOF

Copa Federación A derrota permitirá aos granates centrarse só na Liga

13 feb 2019 . Actualizado ás 22:43 h.

O Pontevedra puxo punto e final a Cópaa Federación despois de volver perder no partido de volta dos cuartos de final da competición. O Cornellá mostrouse máis ambicioso e efectivo en ataque ante un conxunto galego que careceu de pólvora en ataque. O gol de Álex González, a pouco para o descanso, puxo emoción ao partido pero o tanto de Héctor Camps acabou coas ilusións galegas. O Cornellá tomou pronto as rendas do partido. Non quería que perigase a eliminatoria e desde o principio buscou a portería rival para encarrilar de forma definitiva a eliminatoria, aínda que coas precaucións defensivas adecuadas ante un Pontevedra moi necesitado de lograr goles para remontar o marcador adverso do partido de ida. Os galegos, moi sólidos en defensa, non pasaban apuros nos primeiros minutos e buscaban o contragolpe como a súa mellor arma para sorprender a un conxunto catalán que dominaba o balón e o xogo. Transcorrían os minutos sen que sucedese nada. Nin ocasións nin situacións de perigo nunha e outra portería. Os afeccionados empezábanse a impacientar ante a escasa bagaxe ofensiva.

E foi nunha xogada a balón parado cando chegou o primeiro gol. Un lanzamento de esquina ao primeiro pau, produciuse unha xogada confusa onde os centrais non souberon sacar o balón e finalmente, nunha xogada desgraciada, Campillo fíxose un autogol. Era o 1-0 e complicábaselle moito a eliminatoria aos homes de Luismi. A partir de entón, aos granates non quedou máis remedio que arriscar máis en ataque en busca dun tanto antes do descanso que lles puidesen dar vida. Pola contra, o Cornellá non se conformou coa súa mínima vantaxe e buscou sentenciar definitivamente o partido e a eliminatoria.

Os galegos refixéronse e Álex González, a servizo de Pedro Vázquez, puideron restablecer de novo as táboas no marcador pero non estivo acertado no remate. Así se chegou á primeira media hora de partido. Pouco despois Juan probou fortuna cun canonazo que estivo a piques de ser gol tras un lanzamento de córner. Animábase o once visitante e presionaba ao seu rival cando xa se enfilaba a recta final da primeira parte.

No minuto 40, unha falta lateral de Leo Ramírez acabou cun remate de cabeza de Roman que foi rexeitado por un defensor galego. Puido ser o 2-0 e a sentenza do partido. Con todo, o Pontevedra atopou o premio a un minuto para o descanso cando un pase da morte de Pedro Vázquez, tras roubar o balón, foi rematado por Álex González a pracer. Era o empate e volvíanse a recuperar todas as opcións de clasificación para as semifinais. Pouco despois chegaba o final da primeira parte. Empezaba outro partido.

Tras o receso, o Pontevedra, envalentonado polo gol, saltou ao campo lanzado en busca do tanto que lle dese o pasaporte á seguinte rolda. O xogo tomou unha nova dimensión cos de Luismi moito máis vivos en ataque e pasando apuros a defensa catalá. A Xavi Calm non lle gustaba o que estaba a ver, e empezou a mover o banco. A pesar de que o fútbol gañara en brillantez as ocasións non chegaban.

Foi o Cornellá o que dispuxo da primeira gran ocasión do segundo período. Abde, no minuto 64, puido marcar. Os verdes recuperaran o dominio do balón. Logo foi Gilbert o que non soubo aproveitar un preciso centro de Jaume Pascual. E á terceira foi a vencida nunha xogada onde a defensa visitante se encantou e Héctor Camps soubo aproveitar perfectamente para establecer o 2-1. Ao Pontevedra púñaselle case imposible a súa clasificación, xa que necesitaba dous goles. Restaban dez minutos e todo parecía decidido, aínda que o Pontevedra non se rendeu e seguiu insistindo. Pero xa non ocorreu nada máis e os minutos que restaron foron de puro trámite. Así pois, o Pontevedra chegou ao final do camiño nesta competición e agora centrarase na Liga onde ten depositadas grandes esperanzas de xogar o play-off e subir á Segunda División A.

? Sergio; Roman, Goldar (Héctor Camps, 62´), Carlos, Ricard; Oriol, Leo Ramírez, Gilbert, Jaume Pascual (Pep Caballé, 74´), Abde e Carles Esteve (Gaspar, 55´).

?

Rubén; Juan, Nacho Lorenzo (Pibe, 73´), Campillo, Adrián León, Jesús, Nacho López, Berrocal, Javi Pazos (Rivera, 75´), Pedro Vázquez (Iñaki, 80´) e Álex González.

Goles: 1-0 (19´): Campillo (p.p.). 1-1 (44´): Álex González. 2-1 (73´): Héctor Camps.

Árbitros: Sánchez Rico, catalán. Cartóns amarelos ao local Gibert; e aos visitantes Álex González e Juan.

Campo: Nou Estadi Municipal. Uns 400 espectadores.