A historia, o patrimonio e a gastronomía da cidade seguirán sendo o fío condutor
19 sep 2018 . Actualizado ás 05:00 h.Cunca e nécora é un xeito distinto de coñecer a cidade, coa historia, o patrimonio e a gastronomía da cidade como fío condutor.
Esta iniciativa, promovida pola concellaría de Promoción Económica, celebrará en outubro a súa nova edición Expertxs, na que as visitas guiadas tradicionais polo centro histórico serán substituídas por yincanas sobre a historia da Boa Vila, os seus monumentos e personaxes máis representativos, á vez que se degusta a oferta gastronómica de distintos locais de hostalería con encanto.
O programa desenvolverase coa colaboración de Turiña Pontevedra e inclúe tamén o roteiro Ou galeguismo en Pontevedra, que se celebrará o 20 de outubro ás 20.30 horas.
Serán un total de seis yincanas, nas que os participantes terán que seguir un percorrido proposto a través de vídeos e audios para reunirse coas monitoras en puntos estratéxicos e resolver preguntas e adivinanzas que virarán sempre ao redor da historia local.
Viño e tapa
Como recompensa haberá tres estaciones de reposición ou paradas en diferentes locais de hostalería, onde ademais de seguir conectadas coas historias propostas, os participantes poderán gozar dun viño e un petisco.
As persoas interesadas en facer estas divertidas yincanas terán que anotarse previamente na dirección de correo turinapontevedra\
As yincanas celebraranse alternativamente ao mediodía e pola noite, cunha duración aproximada de dúas horas. O 5, 12 e 19 de outubro da cita será 20.30 a 22 horas, e o 6, 13 e 20 de outubro desde as 12 ata as 14 horas.
Esta é xa a terceira edición de Cunca e nécora que organiza a concellaría de Promoción, que agarda revalidar o éxito obtido nas dous anteriores tanto no que respecta ao público asistente como á implicación dos locais de hostalería neste novo método de coñecemento da cidade.