PONTEVEDRA CIDADE

emilio moldes

Os trece tantos recibidos polo Pontevedra nas primeiras nove xornadas sitúanlle como o cuarto equipo que máis encaixou do seu grupo

17 oct 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

O Pontevedra viu o domingo freado o seu despegamento tras encaixar unha derrota por 2 a 0 en Majadahonda que puxo fin á súa serie de tres vitorias consecutivas. Un resultado que eleva xa a trece os tantos encaixados nas nove xornadas disputadas e que lle converte, a estas alturas, no cuarto equipo máis goleado do grupo 1 de Segunda B.

Despois de tres partidos nos que, ademais de gañar, só recibiu un gol en contra, o Pontevedra volveu toparse no último duelo co principal lastre que está a arrastrar na presente tempada. E é que, de novo, un descoido defensivo propiciou o penalti co que o Raio Majadahonda abriu o marcador cando o encontro non fixera máis nada que comezar. Unha carga que xa condenou ao Pontevedra na xornada inaugural fronte ao Celta B, cando Drazic adiantou aos vigueses antes de cumprirse o primeiro minuto dun derbi no que os de Luisito caerían por 2 a 1, e unha semana despois en Pasarón ante o Rápido de Bouzas, con outro tanto de Diz aos dez minutos de xogo nun choque no que, a pesar de que o Pontevedra logrou empatar pouco despois, acabaría caendo por 1 a 2.

Curiosamente, dos trece goles encaixados, ademais dos tres mencionados, outros catro chegaron no inicio da segunda parte. Tal é o caso dos recibidos fronte ao Toledo, que remontou o 1-0 co que se chegou ao descanso con senllos tantos nos minutos 48 e 50, nun partido que finalizaría con empate a tres. E o mesmo sucedeu en Fuenlabrada, onde o equipo madrileño abriu no 52 a conta dun duelo que acabaría 2 a 0, e o pasado domingo en Majadahonda, cando Ayoub anotou o segundo do seu equipo no mesmo minuto.

Así as cousas, o Pontevedra conta xa con máis goles en contra que na suma das dúas tempadas anteriores a estas alturas de curso. Non en balde, na campaña do retorno a Segunda B os granates recibiran sete goles ata a xornada nove, mentres que o curso pasado acumulaban só cinco.

Bos números en ataque

Pola contra, ao Pontevedra queda o consolo de comprobar que, no aspecto anotador, relaciónase cos mellores da clasificación. De feito, con doce goles ao seu favor nos primeiros nove partidos, o conxunto granate é o sétimo maior realizador só superado por cinco dos primeiros seis clasificados ?Fabril, Fuenlabrada, Navalcarnero, Raio Majadahonda e Rápido de Bouzas?, ademais do Toledo, enfrontándose xa a catro destes seis equipos.