O Porquiño de Amil reunirá este fin de semana a 2.500 comensais


A parroquia morañesa de Amil vivirá este fin de semana a súa segunda gran cita do festival de verán: a Festa do Porquiño á Brasa. Este tradicional evento celebra este ano as súas edición número 30, mantendo a liña que o converteu nunha das citas gastronómicas máis destacadas do verán.

O domingo, a Carballeira dúas Miragres da Chan albergará a gran comida tradicional ao aire libre, que congregará a preto de 2.500 persoas. Como sempre, o porquiño será o gran protagonista deste multitudinario xantar: ata 140 asaranse entre a comida oficial, os que van para casas particulares e os que se destinan ao cátering. Os lotes oficiais inclúen dúas empanadas (unha de zorza e unha de bacallau) bica, pan, viño, auga e café: un completísimo lote pensado para 20 persoas que fará as delicias de todos os asistentes.

Aínda que a comida será o prato forte deste fin de semana, Amil ten aínda moito que ofrecer. A festa do Porquiño non consiste só en sentarse a comer e levantarse ao terminar, senón que ten preparado un variado pograma pensado para toda a familia.

Mañá sábado as actividades comezarán ás 17 horas cun varios xogos tradicionais enfocados a un público infantil. Xa pola noite, os locais da parroquia servirán ceas por encargo a base de porquiño á brasa, un gran punto e final para unha xornada que abrirá o apetito de cara ao gran día de festa.

Esta chegará o domingo, que arrincará ás 11 horas con pasacalles e alborada a cargo de Airiños dá Fracha de Ponte Caldelas para animar o ambiente e dar paso á Feira Artesanal, que tamén se celebrará na Chan. Ás 12, os máis pequenos poderán gozar dun taller infantil de manualidades, mentres que ás cinco da tarde, organizaranse varios xogos populares que porán o toque de diversión.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
0 votos
Comentarios

O Porquiño de Amil reunirá este fin de semana a 2.500 comensais