Suculento fin do verán na Festa dous Callos de Poio

La Voz

POIO

CAPOTILLO

Os organizadores teñen preparadas seis mil racións para atender á alta demanda desta cita gastronómica

09 sep 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

O municipio de Poio celebra hoxe o seu tradicional Festa dous Callos no recinto da Seca. A partir das doce da mañá, polo módico prezo de 6 euros por ración, os asistentes poderán degustar a suculenta potaxe acompañada de pan, veu ou auga e levar a tradicional cazuela conmemorativa.

Esta é xa a décimo segundo edición desta cita gastronómica, na que ninguén quedará sen a súa ración. Coñecedores do éxito desta festa, os seus organizadores -a asociación de veciños Boureante- prepararon este ano unhas trescentas racións máis que na edición anterior para que non se esgoten as existencias tan rápido como noutras ocasións. En total, unhas dous mil racións satisfarán a alta demanda daqueles que adoitan facer cola coas súas tarteras e fiambreras para levar os callos a casa e do resto dos comensais que prefiren tomar posicións na carpa para degustalos alí mesmo, nun ambiente máis festivo.

Nunha vintena de grandes cacerolas a tal hora cociñáronse xa entre 600 e 700 quilos de carne de callos, touciño entrefebrado, chourizo, man de porco e pata, ademais de preto de 300 quilos de garavanzos e demais condimentos esenciais na elaboración deste prato. Unhas vinte e cinco persoas, entre cociñeiras, auxiliares de cociña e outros servizos, estiveron traballando na organización desta festa gastronómica para que hoxe todo estea a punto e ao gusto dos máis esixentes comensais.

A preparación dos callos de Poio segue a receita tradicional das avoas e con ingrediente de primeira calidade. Pero, ademais, no recinto da Seca tamén se poderá degustar este domingo outros produtos típicos como o polbo ou a empanada.

O evento gastronómico arrincará ás 11.45 coa interpretación do Himno Galego para enseguida dar paso á venda de billetes ata finalizar as existencias.